Witold Marek Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 już dobrze opadła zbroja lata jesień to esencja wolności - tak woła od wczoraj ów kamyk we mnie i w tobie wiecznie spadający źli ludzie gasną (zło w ludziach gaśnie) nie grab tych liści dni nie grab niech warzy się złoto mięknie i szemrze ziemia spod rzeczy ziewają długie cienie przeziera mowa lamp zielonych - ku uciesze cynobrowych - od serca i żółtych - by widzieć więcej: zaświaty śpieszą grzać dłonie w kotle zaklęć demeter pieni się żywa rdza
Witold Marek Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Dziękuję za komentarze warsztatowe w swoim czasie (wahając się nad bezecimi wątpliwościami - raz w tą, raz w tamtą stronę).
Piotr Sanocki Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Eee tam... Dla mnie to wywar niejadalny ;) W pierwszej strofie: "już dobrzeopadła zbroja lata" "nie grab tych liści dnia nie grab niech warzy się złoto mięknie i szemrze ziemia" - to jest dobre! Zakończenie - MNIAM! Gratulacje ;) Zupa nie za słona ;) Pozdrawiam serdecznie
Lady_Supay Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 A mnie się podoba. Jest tylko jedna kwestia, która wg mnie brzmi trochę nielogicznie:- tak woła od wczoraj ów kamyk we mnie i w ciebie wiecznie spadający Wydaje mi się, że powinno być wpadający, gdyż spada coś z czegoś, a wpada w coś. Serdecznie.
Roman Bezet Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A nie pamiętasz Lady's "Spadania" Różewicza? tam się spadało p o z i o m o ;) Jeśli np. powiem ( w trakcie :), że spadam w Ciebie (czynność niedokonana, więc raczej wolicjonalna, metaforyczna), to odda właściwie stan faktyczny, bo jakże miałbym (nawet w trakcie :) w Ciebie wpaść? :D Marku - dwa ukryte "rymy" (wolności - spadający, dnia - ziemia) - mnie wadzą, dwukropek po więcej? skoro jest odstęp. Jeszcze czytam i myślę (a upał że że ;) pzdr. b
Witold Marek Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i świetnie, bo niejako "antydopowiadasz" mi warsztatowe opinie Bezeta, a takei uzupełnienia więcej robią dobrego niż mokomentarze w którymkolwiek kierunku. Może za dużo tekst ten nabrał powietrza... Ale sam ten tu początek - jeżeli zupełnie nie smakuje, może nawet odmawiać sensu silniejszego wsnuwania się w resztę (a może za jednak bardzo tu całostkuję...). Pozdrawiam.
Witold Marek Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spadanie tak-tak, jak najbardziej to, momenty u bram momentu - tylko właściwie nie wiem, czemu nie zmieniłem tego przedtem na: "w tobie", choć już chciałem. Swoją drogą racja także bezecia. Pozdrawiam.
Witold Marek Opublikowano 8 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A nie pamiętasz Lady's "Spadania" Różewicza? tam się spadało p o z i o m o ;) Jeśli np. powiem ( w trakcie :), że spadam w Ciebie (czynność niedokonana, więc raczej wolicjonalna, metaforyczna), to odda właściwie stan faktyczny, bo jakże miałbym (nawet w trakcie :) w Ciebie wpaść? :D Marku - dwa ukryte "rymy" (wolności - spadający, dnia - ziemia) - mnie wadzą, dwukropek po więcej? skoro jest odstęp. Jeszcze czytam i myślę (a upał że że ;) pzdr. b Spadanie wręcz nieruchome - jak niektóre późne "kawałki" Strawińskiego (nie żebym sobie w ten sposób dodawał, bo nawet odejmuję). Na jeden gumkowaty rym już lekko wpłynąłem, sam rozdrażnień miałem tu kiedyś kilka, część zmienilem, część stała się dla mnie przezroczysta. Dwukropek - bo demonstruje to "co widać więcej", czyli i te bosonogie zaświaty, i kocioł cały... Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi