Przemysław Walczak Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 rzuciła palenie i nie bierze (przed snem) białych tabletek o smaku szpitalnego korytarza kontroluje prokreację nie upija się winem czy kobieta powinna mieć męża? kobieta wobec odjeżdżającego autobusu młodości (nikt jeszcze nie zdołał go zatrzymać) wyobraża sobie sceny z telewizji biegną ulicą trzymając się za ręce w powietrzu śmierdzi wiosenną rują biorą kredyt hipoteczny na 30 lat nie ma złych kobiet są tylko samotne 02-03.07.2006
Przemysław Walczak Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Wiersz trochę ćwiczebny w wersji nieco roboczej, proszę o sugestie.
Mademoiselle_Woland Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Pomysł wiersza mi się podoba. Podoba mi się nawet ten "autobus młodości", choć brzmi dla niektórych trywialnie (komentarz pewnej osoby, która obok mnie teraz siedzi). Zrezygnowałabym z pierwszego nawiasu, bo nie jest wg mnie potrzebny. Zastanawiam się nad tym, że ta kobieta chyba powinna właśnie brać tabletki a nie ich nie brać...tak by mi lepiej pasowało do przesłania, ale to do dyskusji. Pozdrawiam :)
Przemysław Walczak Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Do wiersz dla mnie trochę ćwiczebny, jak go nazwałem. Dlatego jest on po części bardziej próbą niż gotowym i kompletnym utworem. Ale dziękuję za przeczytanie i opinię.:-) Pozdrawiam
Dorma Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Przede wszystkim podoba mi się takie osobiste choć bezpośrednie i troche stereotypowe podejście do kobiety w tym wierszu. Również te wtrącenia typu: "czy kobieta powinna mieć męża?" - dodają uroku wierszowi. A zwłaszcza, że pisze to meższyzna. No i zakończenie, smutne, ale urocze..
Przemysław Walczak Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Według mnie ten tekst się nie udał.
Przemysław Walczak Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Według mnie ten tekst się nie udał.
Dorma Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 eh.. cóż za samokrytycyzm.. podwójny w dodatku
Lady_Supay Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Hmmm, ja tam może się nie znam, ale każdy ma prawo do wypowiadania swoich opinii, prawda? Zastanawiam się nad celowością użytych w nawiasach dopowiedzeń oraz bardzo bezpośrednim "śmierdzi". Natomiast ostatni dwuwers - genialny. Biorę jako aforyzm, mogę? Pozdrawiam.
Przemysław Walczak Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Pani Dormo, podwójny samokrytycyzm może ma większą siłę rażenia? Kto wie.;-) Pani Supay, a proszę bardzo, może Pani wziąć jako aforyzm.;-) Ale jest on inspirowany Houlleubecqiem, więc nie do końca to mój pomysł.
Krzysztof Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli tak, to dlaczego w tym dziale? Czy to już nikogo nie obchodzi? Pozdrawiam :)
Przemysław Walczak Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Jak mniemam zaszło pewne nieporozumienie, chyba przeze mnie zawinione. Wiersz jest poniekąd ćwiczebny, ale nie wciskałem go do działu Warsztat, gdyż uznałem, że jako utwór jest ukończony. Natomiast pozostaje kwestia organizacji wiersza, pewnych kosmetycznych zmian, których nie sposób wykluczyć nawet po tzw. "oficjalnej" publikacji. Przecież ja tylko proszę o sugestie i o ocenę wartości tekstu. To zabronione nie jest. Pozdrawiam również:-)
Dorma Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Teraz mi sie przypomniało co jeszcze chciałam dodac: stwierdzenie w nawiasie "(przed snem)" zupełnie nie potrzebne. Każy wie o co chodzi i bez tego nawiasu
Jaro Sław Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Nie jest potrzebne, ale jest w nawiasie i dodaje rytmu.... Wiersz jest dobry.... Tyle ;o)
Przemysław Walczak Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 rzuciła palenie i nie bierze białych tabletek szpitalnego korytarza przed snem kontroluje prokreację nie upija się winem czy powinna mieć męża? kobieta wobec odjeżdżającego autobusu młodości wyobraża sobie sceny z telewizji nikt jeszcze nie zdołał go zatrzymać biegną ulicą w powietrzu kredyt hipoteczny na 30 lat śmierdzi wiosenną rują nie ma złych są tylko samotne kobiety 02-03.07.2006 Trochę to przerobiłem (idąc za radą innych) i najnowsza wersja wygląda jak powyżej.
Rekomendowane odpowiedzi