Olesia Apropos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 nienawidzę pociągów wysprejowanych miłości czy autoagresji - jak wolisz. pociągów od a do b przez punkt g tym bardziej - bo choć nie po drodze - tam nie brakuje wagonów z niezłym towarem. w przedziałach jak w szufladach: majtki niekoniecznie od klein'a. niedopasowane skarpetki. relacje bywają różne. nienawidzę tych które się spóźniają i tych które przybywają zbyt szybko - gdy nikt jeszcze nie czeka. puste dworce są najszarzej smutne. ale ja nie widzę powodu by szukać cię tam gdzie cię nie ma. zabawiamy się tylko między przesiadkami * * * kiedy po dwudziestu latach zawodzą hamulce i zbacza się z torów ostatnią stacją jest house - to już nie home stereotypowe dwa plus dwa plus jeden plus pies każę to wyryć ojcu na grobie a rudej małpie podpalę dom wielkie dzięki za pomoc dla Alter :*
Olesia Apropos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 zastanawiam sie czy coś z tego da się zrobić ma to być szczególny wiersz dedykowany już teraz wiem, że ostatnia zwrotka zupełnie do wymiany - ale chciałam naszkicować, o co mi chodzi plizzzzz help!! dobrzy ludzie
fr ashka Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chwilami jest przegadany, ale ogólnie chyba niezły (prozowaty :P) nie wiem sama- mam mieszane uczucia, to pewnie przez treść, trza będzie wrócić wieczorem pozdr! fr.ashka ;)
Olesia Apropos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 wiem, że ta zwrotka jest do dupy muszę sie przespać jeszcze z tym troche pisałam mniej więcej od jakiejś 3 w nocy więc jest bardzo świeże jeszcze dzięki frrr:) pozdrawiam:)
Olesia Apropos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Napewno jest przegadany, ale po wycinkach i przeróbce byłby fajny. Tylko dużo pracy, dużo. I o wiele mniej słów. Całuski taaa nienawiść ma być, chyba nigdy wcześniej nie użyłam w wierszu nienawiści więc teraz tu mogę do woli celowo jej tak dużo, taki motyw sokoła;P
Olesia Apropos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 poza tym tą część zwrotki ostatnią stacją jest house - to już nie home stereotypowe dwa plus dwa plus jeden plus pies akurat lubię to wyżej mi się nie podoba
Olesia Apropos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 że tak zostawię, jak było w pierwowzorze: kiedy po dwudziestu latach zawodzą hamulce i zbacza się z torów ostatnią stacją jest house to już nie home stereotypowe dwa plus dwa plus jeden plus pies
kalina kowalska Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 wydaje mi się, że "nienawidzę" w połączeniu z "najbardziej" jest nietrafione samo wystarczyłoby, bo wyraża jakiś stan maksymalny wiersz mi się nie podoba za dużo słów, za dużo emocji gdzieniegdzie niepotrzebna inwersja pozdr
Olesia Apropos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 kurcze wiem, że za dużo emocji:(( dziękuję za koment, pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 to prawda, nadmiernie epatujesz emocjami, ale to też jest prawdą - że bez emocji każdy wiersz drętwy - jak wzór matematyczny; i prawdą jest, że w słowach nie przebierasz, a trzeba! ale też prawdą - że nigdy nie nudzisz; ta pierwotna wersja /bez "kibla i sexu"/ o niebo lepsza! pisz swoją rozprawę z życiem - bo ty się z nim sądzisz - a robisz to popisowo! przyjemnie poczytać; jestem pełen uznania; :) J.S
Olesia Apropos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Ty mi tak zawsze miło, Jacku:))) wiesz, mam świadomość, że to bardziej wirsz niż wiersz, ale... ;) pozdrawiam serdecznie:)))
jacek_sojan Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 to nie są tylko głaskania; widzę - że słowa coś niosą, poza estetyką, bardzo istotnego; twoje czupurzenie się na rzeczywistość ładnie ci się komponuje, dlatego wspieram ciepło, bo warto; podobają mi się uwagi "krwawej-mery", nie ignorowałbym ich, są rzeczowe, i - moim zdaniem słuszne; pozdrawiam! J.S PS.; unikaj przerysowań, bo śmieszą i drażnią; tonuj, tonuj słowa; :) ;
Olesia Apropos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 na pewno coś pokombinuję;) tonować słowa... heheh przydałoby sie;D dzięki Jacku:)
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ja muszę po kawie, póki co, dobre:) pozdrowiona
Rekomendowane odpowiedzi