Espena_Sway Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 no więc, wybiera się może ktoś w najbliższą sobotę albo niedzielę do Kutna? jest tam organizowany poetycki weekend.
Agnes Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 ja nie mam daleko, ale nie znam szczegółów, może coś więcej nakreślisz?
Ona_Kot Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Czy byłeś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy a tak jakoś... pozdrawiam
Agnes Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 a Grzegorz Turnau śpiewa:Jakie to smutne – jakie to smutne – wysiadła miłość ze mnie za Kutnem ! Jeszcze w stolicy wsiadałem na Głównym z uczuciem uczuć kolosom równym – za Kutnem pociąg stanął i ... cześć ! – wysiadła miłość i poszła gdzieś. O Kutno ! O Kutno ! wyprałoś mnie z uczuć jak płótno. O Kutno ! Okrutne Kutenko ! – odjęłoś mi miłość jak ręką.
Espena_Sway Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. www.kdk.art.pl ----tutaj jest wszystko :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 A kto to powiedział:"że Kutno, To jakoś ponuro i smutno, Że na dworcu, kiedy jest późno Jest nieciekawie oraz brudno" Więc ja wam odpowiem tedy: "Tak powiedział ten, co tam nie był. Kutno - smutno, a gdzie Rzym, gdzie Krym - tu tylko idzie o łatwy rym. A ludzie tu mili, uprzejmi. Żyją, choć dziś nie jest to łatwe. Potrafią poezję docenić, Chociaż tak wiele jest zmartwień.
Rekomendowane odpowiedzi