Viola incielo Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Dawniej nocą był księżyc, gwiazdy, Głęboka czerń mroku I jasne reflektory samochodów Na podmiejskiej szosie Dziś ta noc jest zupełnie inna Noc: dźwięk cichości i ukojenie, Otchłań pochłaniająca każdy błysk, początek nowego świata Kiedyś może nie będzie nocy Wtedy zabraknie czasu na rozmyślanie Po co komu cisza, spokój- pomyślisz Zapomnisz o jej magii
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Wg mnie z pewnością nie jest to zły tekst, właściwie całkiem niezły:) Zaciekawił niesztampowym podejściem do tematu, jestem też pewien, że coś tam się jeszcze kryje... Póki co nie mogę tego uchwycić, ale to tylko znaczy, że warto go przeczytać nie raz i nie dwa:) Plus. ps. może ostatni wers bez "jej"?
Confiteor Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Dawniej nocą był księżyc, gwiazdy, Głęboka czerń mroku ---------- tu przegadane I jasne reflektory samochodów -------- również Na podmiejskiej szosie ------- ta od razu musi być podmiejska? Dziś ta noc jest zupełnie inna ----------- znowu ta noc Noc: dźwięk cichości i ukojenie, ----------- i znowu Otchłań pochłaniająca każdy błysk, początek nowego świata ------- obeszło by się bez "nowego" Kiedyś może nie będzie nocy -------------- noc po raz kolejny Wtedy zabraknie czasu na rozmyślanie Po co komu cisza, spokój- pomyślisz Zapomnisz o jej magii do tego niekonsekwentna interpunkcja bo przecinki są jakieś a kropek brak. ogólnie: przegadane pozdr.
fr ashka Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 niekonsekwencja także w treści, tak to odczytuje... przegadany owszem, opisy takie jakby na siłę, powtykałes tam zbyt dużo słów :) pozdr, fr.ashka ;)
zak stanisława Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 i tu zgadzam się z Confiteorem, ciut pracy przy eliminowaniu niepotrzebnych wyrazów i będzie dobrze. pozdrawiam ES
Krzysztof Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Myśl jest. Trochę pracy jednak trzeba: jak mówiono, nie potrzebne, powtarzające się wyrazy, jednak "nowego" i "jej" są potrzebne, tylko "jej" lepiej zmienić na "ich". I czegoś nie wystarcza, żeby zaczepiło, jakiejś mocniejszej emocji :). I ostatnia strofa wydaje się być ściśnięta, możno jej rozwinąć i rozdzielić, lecz nie obowiązkowo. Mam pytanie: czy "dawniej" to wtedy, kiedy nie rozumiało się wartości ciszy i spokoju? Z góry dzięki ;). Powodzenia, wpadnę jeszcze :)
Fagot Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Mały plusik, ale trzeba nad tym popracować, coś w tym jest jednak gdzieś ucieka, pozbądź się zbędnych słów a może łatwiej będzie to uchwycić. Pozdrawiam
Viola incielo Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dawniej- znaczy wtedy, kiedy człowiek jeszcze nie zdawał sobie sprawy jak ważną rolę w jego życiu odgrywa spokój. Wiele z nas nadal sobie tego nie uświadamia. Jednak pewne jest, że przyjdzie taki czas, kiedy ludzie nagle zauważą, ze nie mają czasu na chwilę odpoczynku... Mniej więcej o to mi chodziło ;) Dzięki za komentarze, postaram się coś z tym zrobić ;) Pozdrawiam Viola incielo
Rekomendowane odpowiedzi