Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za krągłych dziewięć
pękło podbrzusze
miast zataczać
kręgi

drwina - początek
drwina - koniec

czyj słup graniasty
kółko dzieci śmiech
kółko dzieci śmierć

biało biało
bolało
boleć przestało

dumna ta szyja
przy szyi sznur
zagryzł

czerwono czerwono
bolało
płakać przestało

wina - początek
wina - koniec

za tysiąc nawet
nie napęcznieje
będzie wytaczać
siebie

zamiast

Opublikowano

sąa bóle, które rozumiemy. Te cieszą. To czekane. Sygnały ostrzegawcze, co znieczulają strach.

zamiast.

"za tysiąc nawet
nie napęcznieje
będzie wytaczać
siebie

zamiast "

Rzadko w małej piąstce - można zmieścić tyle perełek.
Tobie się udało Agnieszko.
Pozdrawiam cieplutko i noworocznie - Mirka

Opublikowano

Mireczko, ja Ciebie pozdrawiam również, noworocznie i narodzona na nowo:)

Wyspiański, Wesele, ...podziwiać go nie przestanę za ten dramat i za wiele innych:)
Ale brak mi warsztatu, by mu dorównać:) Choć w wierszu moim dramat się rozegrał...a forma - chcę stworzyć własną, ale miło mi bardzo po miesięcznym (ponad chyba) uśpieniu usłyszeć takie słowa, dzięki:)

agnieszka (heh, zmartwychwstałam wreszcie:))

Opublikowano

warto czasem umrzeć Agnieszko, jeśli można i chce się narodzić na nowo.
To właśnie jest taki ból czekany, o ktorym zapomina się.

Jak po urodzeniu dziecka.

cieszę się, że jesteś:)

Mirka

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• nad ranem moja droga do domu skurwiel wrócił przesiąknięty seksem którego czerwony uśmiech widniał na kołnierzyku więc zapytałam spokojnie zapraszając do kuchni co się stało kochanie że znowu wracasz późno ten bydlak naiwnie myśląc że niczego się nie domyślam zaczął śpiewkę o spotkaniu zleconym przez szefa więc zdzieliłam go rondlem i poprawiłam patelnią po czym spojrzałam w oczy a on jak na spowiedzi wszystko mi wyśpiewał i wiesz co mnie najbardziej w tym wszystkim rozbawiło to że zapomniał biedactwo że ja nie jestem księdzem     Cytuj Odpowiedz
    • @Sylwester_Lasota Sylwestrze, przeleciałam się po Twoich piosenkach, sporo tego, tych dla dzieci i dla dorosłych. To musi być pasjonujące zajęcie. Winszuję Ci udanych prezentacji i oczywiście czekam na kolejne, a także na Twoje wiersze Pozdrawiam serdecznie :)
    • Podoba mi się ten "cytat", ale serduszka zostawić nie mogę, ponieważ spowodował u mnie pewien niedosyt.   Niemniej... Pozdrawiam :)
    • Fajnie piszesz. Znajdę chwilę, to poczytam więcej.   Pozdrawiam :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Właściwie, to zawsze miałem spory dystans do tego co ludzie o sobie piszą w sieci. Do tego wcale nie zwiększa mojego zaufania dołączone zdjęcie. Znam rzeczywiste osoby, które na ich zdjęciach w sieci wyglądają zupełnie jak nie one

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

. I to nie jest już nic niezwykłego. Teraz wchodzimy zupełnie w nową erę. Jeśli chodzi o poezję, to praktycznie każdy może sobie wygenerować jaki chce wiersz. I to nic, że na razie są one gorsze od wielu moich lub od wielu z Was, ale, to tylko kwestia czasu. Prawdopodobnie nie długiego czasu (jeśli coś nie pierdyknie). Dla mnie problem jest nieco z drugiej strony, bo, ponieważ żeczywiście korzystam z narzędzi AI do udźwiękawiania i wizualizacji moich wierszy, to wydaje mi się, że w pewnym momencie algorytmy YT uznały mnie za bota AI i obcięły mi zasięgi, chociaż mogę się mylić i powód może być zupełnie inny, ale idąc tym tropem, pomyślałem sobie, że ludzie w końcu też przestaną wierzyć w prawdziwe informacje i przekazy, bo przecież wszystko może być sztucznie wygenerowane. I właściwie chyba to już się dzieje, wnioskując z ostatnich rozmów ze znajomymi.   Pozdrawiam serdecznie :)          
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...