BlackSoul Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 twoja twarz przyspawana do zimno cztero-ramiennej ramy okna budzi mnie w ochrypłą noc widzę jak milczą gwiazdy dzięki wzajemnej konsumpcji, świerszcze zgrzytają protezami o podnóża drzew, mama z bloku obok spija z wieczka śmietankę w tym czasie jak nocna straż prędkościomierzem odliczam wiatru mile do wolności.
zak stanisława Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 za bardzo przekombinowany, przez to jest niezrozumiały dla odbiorcy; te świerszcze zgrzytające protezami o podnóża drzew, są okropne, myślę że powinnaś przemyśleć ten wiersz, pozdr. ES
Anielica Śmierci Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Osatnia zwrotka całkiem-całkiem, reszta troszkę zbyt wydumana. A te świerszcze... Muszą brzmieć okropnie...
Natana Noire Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ostatnia zwrotka jak najbardziej okey, a ta twarz "przyspawana" i świerszcze z "protezami"... nie, to nie dla mnie. :/
BlackSoul Opublikowano 23 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 zak stanisławo - Przekombinowany (?) Jesli szukasz niewiadomo jak głębokiego sensu , to tak. Anielico - wiesz , są gusta i guściki.Dla mnie to sama słodycz. Natano (?) - j.w .Ja bardzo lubie takie klimaty , więc albo się pogudź albo nie czytaj =P Pozdrawiam i dziękuję za komentarze
BlackSoul Opublikowano 23 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 ehhhhh , taki mam sposób pisania i już .... to i tak wymuszone było , bo nie mam weny ; ( pozdrawiam
Natana Noire Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Jak weny brak to nie powinno się pisać... Nie można robić czegoś takiego, jak pisanie "na mus". To zupełnie bez sensu. Staraj się tego wyrzekać.
a._mrozinski Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Mile - chodzi o jednostki długości czy o 'z przyjemnością'? W pierwszym wypadku - dlaczego mile, a nie kilometry? W drugim - kiepska składnia. Nie jestem pewiem, czy nie powinno być 'czteroramiennej'. Wiersz ma oczywiście kilka wad, ale ogólną ocenę wystawiam pozytywną. Nastrój nie jest mistrzowski, ale myślę, że w za jakiś czas będziesz pisać naprawdę bardzo dobre wiersze. a.
BlackSoul Opublikowano 24 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Natano piszę , żeby nie wyjść z wprawy - długie przerwy nie robią mi dobrze na psychikę. Panie mroziński - chodziło o mile a dlatego właśnie one , bo tak mi się spodobało. Pozdrawiam
Natana Noire Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Każdy lubi to co lubi i jeśli Ty lubisz pisać wymuszone wiersze to... Cóż, przykre. Chociaż z drugiej strony nieustanne ćwiczenia czynią mistrzem, ale chyba jednak nie w poezji.
BlackSoul Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ehhhhhhhhhh nie rozumiesz , to był może mój 2 wymuszony wiersz w ciągu 2 lat mojego ciągłego pisania . Czasem nie mam weny i muszę coś napisać , jakiś stary twór odnowić , żeby sobie polepszyć chumor. Kiedy nie pisze , czuje się pusta w środku .
Jaro Sław Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zimno cztero - ramiennej, odważne, ale nawet logiczne... P.S. to już nie inwersja, to własna autorki syntaktyka, zdaje się, że ma własne reguły i są to reguły, a nie potknięcia czy przypadki. Może kiedyś, jak będę miał wene, pokuszę się o "systematykę zabiegów syntaktycznych w wierszach B.S." (hi,hi) ;o)
BlackSoul Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ohhhhhh drogi Jaro , a już myślałam że zapomniałeś o mnie ;) To prawda mam swoje jakieś tam reguły i koniec , mój mały znak rozpoznawczy ;P Jeśli chcesz to pisz , z chęcią poczytam ;D pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi