kyo Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 żegnaj spotkamy się wśród zapomnianych wierszy przypłyniesz pozwalam ci dojrzewać słucham znów zapominasz o wiśniach kandyzowanych jabłkach moich słowach wtedy chciałam pozwól mi znaleźć odkrywam nowe lądy w innych przypłyniesz w sierpniu zbieram głóg i listy układam w bukiet zwyczajnie podam dłoń odpłynę na antypodach bezchmurnych wysp może kiedyś zobaczę dryfujący żagiel dla O.
M._Krzywak Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Właśnie wychodzę, ale przynajmniej przemyśle sobie na spokojnie ten utwór. Zatem spotkamy się, ale wiersz nie zostanie zapomniany. A jedna uwaga na teraz - to "zwyczajnie podam dłoń" - jakoś tak właśnie, hm, zwyczajnie... Pozdrawiam.
le_mal Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zbyt wiele patosu. pozdrawiam.
Olesia Apropos Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 dziękuję Jasiu, obiecałeś i wykonałeś:) jeszcze nigdy nie miałam "swojego" wiersza:) wiesz, że mi bardzo bardzo cmokam w czółko i dziękuję /O.
zak stanisława Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 przypłyniesz w sierpniu zbieram głóg i listy ---(-głóg,jako ciernie) układam w bukiet cóż ona ci zrobiła, że głogiem będziesz ją częstował w sierpniu, oddając nawet jej listy pozdrawiam ciepło
kyo Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ona:P to jest wiersz pisany z punktu widzenia kobiety, taki maly eksperyment, prosze sie wczytac:) glog jest stosowany na serce, jako lek;) Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Napisze tak - miałbym kilka naprawde drobnych uwag ale skoro jest adresat znany, zatem nie będe babrał paluchami. Dla mnie jest ważne, że brakuje typowych, konwencjonalnych zwrotów, chociaż Le malka zwróciła uwagę na patos, to mam wrażenie, że sprawia tak pierwszy wers - to żegnaj już na początku brzmi dramatycznie, ale potem ja czuje bardziej taka tęsknote, a nawet wnikając bardziej w tekst lekkie zmieszanie, bo czy te "nowe lądy" nie przekładają sie na nowe doznania ? Bo oczywiście całośc traktuje jako jedną wielką metafore. Ja zostaje przy swoim uznaniu - czyli tak. Pozdrawiam po raz drugi.
kyo Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja sie nie obraze jak pobabrzesz;) cos bym zmienil, prosze o uwagi! patosu nie ma, a ze zaczalem wiersz od 'zegnaj' to celowo, choc moze nie powinno sie tak robic, postanowilem dac mocny akent, ale jestem elastyczny. "nowe lady" sa zaiste metafora - tu po prostu tym "innym", kobieta nie znalazla w "tym" pierwszym tego co pragnela, szukala w innych... ale to jest poukrywane, zapisane bardzo niewyraznie w kilku slowach. chcialem napisac wiersz jak kobieta o nieudanej milosc, nadziei, poszukiwaniach, mozliwe ze mi sie nie udalo, ale chyba nie jest az tak zle. moze ten patos jakos zminimalizujemy?!;) Pozdrawiam serdecznie i dziekuje :)
pathe Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 dla mnie jest taki, umm po prostu go nie zapamietam.powiedzialabym przeciętny, któryś tak. pozdr serd
a._mrozinski Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Wersyfikacja utrudniała mi czytanie, np ten fragment: "zapominasz o wiśniach kandyzowanych jabłkach moich słowach wtedy chciałam" Mimo to spodobał mi się spokój wiersza.. gdyby inaczej to połamać, byłoby jeszcze lepiej. a.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Kyo, pamietam ten tekst z W. To naprawdę dobry kawałek poezji, był i jest, mimo pewnych zmian. Pamiętam, że się męczyliśmy wszyscy z końcówką; śmiem twierdzić, że ta wersja jest bardzo udana - prosta, sugestywna, nawet jakby impresjonistyczna:) Pzdr!
Espena_Sway Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 bardzo obrazowo, przyznaję, że ujął mnie czymś. klimatem, nie potrafię uzasadnić, + choć z wersyfikacją, bym trochę pokombinowała serdeczności Espena Sway :)
kyo Opublikowano 24 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuje za przeczytanie:) Pozdrowki :)
kyo Opublikowano 24 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to taka prostota, taki experyment z forma, wersyfikacja na maxa wyprobowana i juz nie zmienie nic;) Pozdrawiam :)
kyo Opublikowano 24 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bartoszu dziekuje serdecznie za pamiec i za pomoc z W :) tak, staram sie malowac ale jeszcze duzo przed Nami ;) Pozdrawiam i dziekuje :)
kyo Opublikowano 24 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, kazdy chcialby cos;) z warsztatu wyszedl i juz po ptokach ;) dziekuje serdecznie Espenko ze ujal :D Pozdrowki :)
Rekomendowane odpowiedzi