Łukasz B Opublikowano 19 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Co to jest miłość? Odwieczne pytanie, sama się znajdzie nie potrzebne szukanie. Co to jest miłość? To sól jest na ranie, kiedy jej nie ma a odchodzi tak nie spodziewanie. Co to jest miłość? To śmierć kliniczna, dla twego rozumu bo kochana jest śliczna. Co to jest miłość? To szaleństwo serca, rozsądku morderca, i czasu złodziej w tym naszym dziwnym rajskim ogrodzie. Co to jest miłość? To się docenia, kiedy nic już nie ma i złudna nadzieja. Co to jest miłość? Miłość to wszystko, a nie mam wszystkiego więc nie mam niczego. Co to jest miłość ? Ona zwycięża wszystko, czy z dala od siebie, czy siebie blisko, będąc wysoko nie upadniesz z nią nisko, będąc nisko wzejdziesz na wyżyny bo miłość wybacza przecież wszystkie winy. Co to jest miłość? Jedna łódź dla nas dwoje, dlatego tą łodzią płynąć się boje choć twardo stoję i patrzę w twe oczy, miłość jest sztormem co nieraz zaskoczy, dlatego się boje. Choć oddaje ci wszystko, wszystko co moje Żądam niewiele Kocham Cię - w Duszy, Kocham Cię - w Ciele, Kocham Cię zawsze mój śliczny Aniele. Co to jest miłość? To nie tylko słowa, ona głęboko gdzieś się w nas chowa. Co to jest miłość? Zacznij od nowa bo jest tak wielka, że nieskończona.
Chanah Letkowska Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Witam, pare ladnych zdan znajduje w utworze, ale calosc strasznie dluga i czytanie dosc nuzace. Rymy niedopracowane. Wroce pozniej jeszcze. pozdrawiam, Chanah.
Jaro Sław Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jak to, nie wiesz? To inteligentnie sterowane przyzwyczajenie.
Julia Zakochana Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 b. nieudolne rymy rzeczywiście niedopracowane, czasem jakby wymuszone, te stwierdzenia/ określenia/ słowa sa oklepane. niektóre wyrażenia są nawet bez sensu... na nie
BlackSoul Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Rymy są słabe,stwierdzenia (powtórze) oklepane i używane przez większość. Forma za długa,coś można by było skrócić .... hmmmm Co to jest miłość? Odwieczne pytanie, sama się znajdzie zbędne szukanie. To sól jest na ranie To śmierć kliniczna, dla twego rozumu szaleństwo serca, rozsądku morderca, i czasu złodziej w rajskim ogrodzie. Co to jest miłość? To się docenia, kiedy nic już nie ma i złudna nadzieja. Miłość to wszystko, (a brak mi wszystkiego więc nie mam niczego). (Zwycięzcą wszechrzeczy upadkiem się sławi) Co to jest miłość ? Ona zwycięża wszystko, czy z dala od siebie, czy siebie blisko, będąc wysoko nie upadniesz z nią nisko, będąc nisko wzejdziesz na wyżyny bo miłość wybacza przecież wszystkie winy. Co to jest miłość? Jedna łódź dla nas dwoje, dlatego tą łodzią płynąć się boje choć twardo stoję i patrzę w twe oczy, miłość jest sztormem co nieraz zaskoczy, dlatego się boje. Choć oddaje ci wszystko, wszystko co moje Żądam niewiele Kocham Cię - w Duszy, Kocham Cię - w Ciele, Kocham Cię zawsze mój śliczny Aniele. Co to jest miłość? To nie tylko słowa, jest taka wielka, że aż nieskończona. (Tak to mniej więcej widzę , chociaż tak jak mówiłam tam troszkę trzeba poskracać)
Espena_Sway Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 oj, oczekiwałam jakiegoś odkrywczego tekstu o miłośći i się rozczarowałam ;(. rozwleczone, made in częstochowa, itd. zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Tali Maciej Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 co to jest piwo? o smaku goryczki w złocistym kolorze nalanym prost z beczki co to jest wino? czy w głowie zawraca gdy dużo wypijesz nad ranem masz kaca co to jest wódka? w kieliszku nalana jak z nią przesadzisz łeb boli cię z rana i wreszcie!!!!! co to jest miłość? nie lada to gradka czy skutek alkoholu po imprezowa wpadka takie miałem odczucia po wierszyku, podkreślam WIERSZYKU taki w sam raz na szkolną gazetkę pozdrawiam
Fagot Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Nie, nie, nie chyba nie tędy droga, jeden z moich ulubionych poetów i tekściarzy Jonasz Kofta tez dosyć lekko i przyjemnie pisał o miłości, ale nie w taki sposób, bo to, co napisałeś ubrane jest w lekki i niestety nie dopracowany rym a próbuje mówić o wielkich sprawach Musisz dużo czytać i konfrontować to z tym, co piszesz, warto jest się na kimś wzorować. Jest w tym utworze parę nawet niezłych momentów, ale w tym natłoku rozmywają się i uciekają, po prostu pisz może krócej i treściwiej, czasem trudniej napisać jedną dobrą strofę niż cały wiersz. Próbuj dalej, pamiętaj, że „trening” czyni mistrzem!!! Pozdrawiam i życzę powodzenia!!! Fagot
Ewa_Kos Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też mam takie odczucie a może co gorsze,,,:( Pozdr. EK
Veronique Sijka Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 za długo, bez innowacyjności ani w temacie ani w podejściu do niego , forma mało wyszukana i naciągnięte rymy - to chyba największe przewinienia - ja niestety na nie może spróbuj bez rymów pozdrawiam V.
Rekomendowane odpowiedzi