Andrzej Dobrodziej Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Niektóre muchy zachodzą w łeb Niektóre zachodzą w ciąże Niektóre czasem otworzą sklep Niektóre mają pieniądze Niektóre muchy piszą piosenki Niektóre nic nie śpiewają Czasami liczą na palcach ręki Której wcale nie mają Są wśród nich muchy malutkie Które nie chcą mieć skrzydeł Siedzą na szybie lub piją wódkę W lodówce obok powideł Przychodzi moment w muchatym życiu Muchata chwila radosna Przez całą zimę siedzą w ukryciu Aż w końcu zbudzi je wiosna Niektóre muchy lubią owoce Niektóre uczuć nie mają Lecz posiadają tajemne moce Którymi ludzi nekają Jedne są grube drugie leciutkie Tak jak muśnięcie powiek Dziwią sie wszystkie muchy okrutnie Gdzie skrzydła które miał człowiek? Najstarsza mucha z najstarszych much Mówiła- gdy byłam mała To w niebie straszny w tedy był ruch Bo cała ludzkość latała Co robią wszystkie małe skkrzydlate A nawet pająk i kleszcz Gdzie są w momencie gdy nad ich światem Pojawia się wielki deszcz? -------------------------------- Lecz będzie taka która się błąka Przez całe noce i dnie I trafi w sieci złego pająka Który ją później zje
Oxyvia Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Fajne. Zabawne. Ja też lubię wiersze o robaczkach...
Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 i mnie wiersz z ukłonikiem się wpodobał muchowo z pozdrówką MN
Lobo Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Sprawne & dowcipne. pozdrawiam.;-)
NEDIM Egh Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Mnie też się bardzo, bardzo podoba:)).
Rekomendowane odpowiedzi