Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znowu dzwonią niech żyją

królowa tej nocy
w bieli – nibyczystej
brzemienna w przyszłość
u boku

paź – byle do rana
z uśmiechem
potem sama głowa

pijcie tańczcie śpiewajcie
i jeszcze jeden i jeszcze raz

sezon rozpoczęty

dzięki wszystkim zwiedzajacym w W, zostawiam te jelenie formie light-modliszkowej, a niech tam:)

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odwiedziny;
cóż, sezon właśnie rozpoczęty, więc mam urwanie głowy z młodymi, tutaj wpadam tylko i wypadam
ale dźwięczna jestem niesłychanie, życząc Wam słońca i jak najmniej skutków ubocznych - popoprawinowych :))
:D/V.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Z tomiku: Inni wrzucają, my wyławiamy     Partner na życzenie   Praca była dla niego najważniejsza Nie ważne jaka, każda najistotniejsza   A rodzina? Przecież dla nich to robił Ale czas, za mało, więc tylko szkodził   Żona czuła się niedoceniana Córka, całkowicie ignorowana   Syn, prosił o czas daremnie On, spekulował, bardzo przyziemnie   Że kiedyś to się przecież zmieni Że swoje zarobi i los odmieni   A los dawał mu nauczkę Choć nie wiedział, pędził na stłuczkę   Choć nie zdawał sobie z tego sprawy Myślał, że z rodziną zbyteczne zabawy   Deficyt miłości, nierozpoznanie Potrzeba litości i rozeznanie   Aż żona w końcu go zostawiła Zabrała dzieci, i go pogoniła   Bo co to za mąż, który się nie stara Nie daje siebie, w zamian ma dolara   Bo co to za życie, dla pieniędzy tycie Zostało mu tylko, z pieniędzmi współżycie                            //Marcin z Frysztaka       Piszę opowieści, sztuki teatralne, dialogi kabaretowe i wiersze   Wszystkie moje książki          Za darmo Znajdziesz na stronie:         wilusz.org
    • @violetta poza Paryżem za dzieciaka, to za granicą nigdzie indziej nie byłam i teraz, w tym roku chcę to zmienić. Myślę, że Madera może być dobrą opcją... dzięki za polecajkę ;) @Jacek_Suchowicz jeju, jak mi te Twoje rymowane komentarze humor poprawiają... dziękuję ;) cieplej jakoś tak się robi na serduchu.
    • @Roma polecam, tam sporo jest takich lewad, miesiącami można by chodzić. coś podobnego, są takie trasy na Reunionie:) myślę, że można wracać na Maderę, przyciąga:) 
    • czekała ją piosenka, może wiersz. miłość i fatalność dokładnie zrymowane? a potem by się przejadła, pluliby nią, zwracali do bezkońca. ucieknie, zanim to wszystko się zdarzy, nim trafi do miejsca gdzie się powoli umiera.   ładnie jej z głową w chmurach, oczy ma jak migdały, niebieskie. i niebo pod skórą.
    • co ja mam do powiedzenia aby nie powtarzać się  czy jeszcze świat mogę zmieniać być oryginalnym też   zamiast czekać wyjść do ludzi choć cząstkę siebie dać zainteresowanie wzbudzić samotność poszła spać :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...