fr ashka Opublikowano 6 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 i tak z myślami latam nieprzeciętnie odbijam się od ścian dźwiękami wyśpiewują moje lęki nie pytając o zgodę tłoczą je w plastikach nadają im głębię zrozumiałą tylko dla mnie co za rezonans
Patryk_Nikodem Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 podoba mi się i nie przeszkadza mi nawet to, że tytuł powtarza się w pierwszym wersie. jakoś tak mi nawet pasuję :) wiersz ma fajny klimat, a ja rozumiem go (może jednak nie) na swój sposób. bardzo czuję to co przekazujesz. jednak przyczepić się muszę do wersu: tłoczą je w plastikach. nie bardzo rozumiem. czy autorka mogłaby wyjaśnić, mnie biednemu? pozdrawiam
le_mal Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 ''tłoczę je w plastikach''-pewnie są to niepotrzebne myśli,męczące. Nie zawsze myśli są miłe . Ostatni wers trafny. Pozdrawiam serdecznie:)
Yasioo Zimiński Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 wiersz odbieram na swój sposób i nie bardzo chcę mi się dociekac co miałas na myśli pisząc go. jest uniwersalny i dobrze się czyta. podpinam pod niego własne przemyślenia i to mi się podoba ;) pozdrawiam.
fr ashka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie to chciałam tym przekazać- ten wers nie do końca tu pasuje, wciąż nad nim myślę, bo strasznie mnie drażni... może w ogóle go wyrzucę, bo zmienię na pewno(chyba :P) Yasioo- cieszę się :) pozdrawiam wszystkich, frrr ;))
Viola incielo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Bardzo fajnie Ci to wyszło, ale z tym wersem faktycznie musisz coś zrobić... jakoś tu nie pasuje ;) pozdrawiam - Viola
Archie_J Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Mi ten wers pasuje w 100%. Odbieram go tak: tłoczą się w plastikach, czyli symbolizują brak swobody brzmienia, powstaje dysonans, zgrzyt, paradoks, dzieci i ryby głosu nie mają, a jednak ich głos słychać gdzieś między wersami. pozdr. Ariel
fr ashka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 ciekawe te asze interpretacje, ciekawe... :)) dzięki, frrrr ;))
Zielony promyczek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Podoba mi się, coś w sobie ma, ciekawie ujęty temat, mało słów, a dużo treści. Lubię takie wiersze.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To samo miałem napisać:) Może nie rzuca się w oczy, ale rezonansuje, a u ciebie fr ashko - to jak dzwon:) Wiersz dostaje plusa (rym zapewne wyrzucisz z obrzydzeniem - i dobrze, bo niepotrzebny, a co do plastiku - może "tłoczą je w puszkach"? Będzie i rezonans, a i sens zachowany - w Japonii np. sprzedają powietrze w puszkach) Pzdr!
Miłka Maj Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 puszki Bartosza jak najbardziej, dźwięczniejszy ten rezonans będzie, a drugą przemień, przemiel, przeinwersuj, zamieszaj, bo dziekciu coś ciutka; a tak i smaczniej by było; pozr./V.
fr ashka Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 ja tego rymu nie wyłapuję... pomóżcie mnie głuchej!! :))) zastanowię się na d propozycjami, ale puszki zmieniają sens... ale pomyślę ;) pozdr, fr.ashka ;))
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 lęki - głębię. uciekam, pa!
fr ashka Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 mnie to sie tam nie rymuje :P hehe :))
Rekomendowane odpowiedzi