basia p. Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 wysoki podniósł się krzyk wydarty z piersi jak zmora o hekabe wybacz mnie nędznikowi com miecz jak triumfalną flagę w nieszczęsne wbił ciało nie godzien jestem by we krwi jego własne oglądać oblicze która po bruku do ścieków powoli się zlewa usta w piekielnym wykrzywione grymasie utile dulci* jak echo wciąż w uszach pobrzmiewa pokłon tobie nauczycielu któryś mnie uczył miłować bliżniego ................................................................ *utile dulci - [łac.] przyjemne z pożytecznym (łączyć)
Dollar Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 w fajnym stylu, dobrze że napisałaś co znaczy tytuł, bo na łacinie się nie znom.Dobra ironia mimo całego wydźwięku brutalnosci.Ogólnie to "przyjemne z poŻytecznym", żeby być złośliwym :P
Olesia Apropos Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 oczywiście że ten patos mi się nie podoba pozdrawiam
basia p. Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już poprawiłam;] cóż... dziękuję za odwiedziny i komentarzyk. miło mi, że Ci się spodobało;]
basia p. Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wszystkim musi się podobać- każdy ma inny gust, inne wyobrażęnia i kryteria wartości (nie tylko osobowych). dziękuję za odwiedziny i za komentarz!
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 No, no - sprawnie, niebanalnie, z polotem (minimalnie też: górnolotem, choć akurat tutaj mi to prawie wcale nie przeszkadza:). Z uwag: popraw chyba mimo wszystko "we krwi" (tak jest po prostu poprawnie, a nie widzę potrzeby, żeby tam był błąd:) No i jeszcze nie jestem godzien by w krwi mojej oglądać oblicze które po bruku do ścieków powoli się zlewa wg mnie tak jest znacznie lepiej:) Pzdr!
basia p. Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. baaardzo sie ciesze;] nie spodziewalam się takiej opinii... przyjemnie jest być tak mile zaskakiwanym;] dziękuję za odwiedziny i zapraszam w przyszlości!!
Rekomendowane odpowiedzi