Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

senna [miniatura]

Rekomendowane odpowiedzi

Miłko - tytuł zdaje się lepszy bez tego nawiasu - bo inaczej wychodzi "senna" jako ona, a w treści jest, że wstaje. A powinno byc własnie "senna miniatura" - i wtedy jest dobrze.
I teraz treśc - 6 słów o podziale i nie zrozumieniu, niedopasowaniu. Pytanie zostaje bez odpowiedzi z tamtej, drugiej strony, co już jest wymowne, odpowiedź podmiotu wskazuje na rzeczywistośc - wstaje (opozycja do kładziesz się w domysle) po to, by snic, tutaj znowu paradoks. Hm...
ale nie mogę uczciwie napisac, że to piękna miniaturka. Dlaczego - mam wrażenie, że brak ornamentyki słów zbliżających do tej kategorii. Co zatem zostaje - zastanowienie się :)
Pozdrawiam.

le mal - dzięki moja wierna czytelniczko :))))

M. Krzywak - fakt, masz rację z tym tytułem, ale teraz już nic z tym nie zrobię; wiesz, w sumie sama zastanawiałam się pod co podczepić te moje przemyślenia i spostrzeżenia, co zresztą zauważył także Bartosz. Czy do haiku? Hmmm, w zasadzie nie jestem w temacie haiku i nie mam pewności czy to 'coś' spełniałoby kryteria formy haiku /kiedyś czytałam o zasadach pisania haiku ale gdzieś mi to z czasem umknęło/. W każdym bądź radzie dzięki, że chociaż zastanawia, pozdr./V.

dzie wuszka - a kałuża taka, że czasem ciennnszko przeskoczyć, by nie wpaść :) buziole/V.

Bartosz Wojciechowski - jw dla Michała, gdybyś jednak miał coś o zasadach i kryteriach pisania haiku - uśmiecham się do ciebie :)) Dzięki/V.

Stefan Rewiński - Stefciu, Tobie to ciągle mało :)))

Mag Ost - pociągająca przestrzeń, czasem jednak trza uważać, by się samemu nie pogubić :)) pozdr./V.