Leszek Baliński Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Przyszło do mnie drzewo, przytuliło się do ściany domu, zapukało do okna... Zaszeleściło listowiem, zaprzyjaźniło się z ptakiem, rozłożyło na trawie cień dla mnie i dla mojego staruszka psa. “Drzewo, czy nie dobrze nam razem?” - Spytałem. ... Drzewo nie odpowiedziało...
Leszek Baliński Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Naostrzyłem siekierę, ściąłem drzewo, wyrwałem korzenie... Teraz przed domem mam piękną kostką brukową... Każda reakcja jest lepsza od obojętności Pozdrawiam Szanownych Czytelników ;)
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Hmm... wierszysko byłoby ładne, gdyby cokolwiek z niego wynikało- w sumie widzę opis jeno- nic nadzwyczajnego... a jednak Staruszek Pies wywołuje u mnie ciepły uśmiech. A brak odpowiedzi... cóż, nie mieszkasz pewnie w Fangornie:) Pozdrawiam:)
Leszek Baliński Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 no cóż, brak odpowiedzi... Dziękuję za komentarz i Pozdrawiam
Beenie M Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Zagadka: Dlaczego drzewo nie odpowiedziało? Odpowiedzi: 1) Bo od ciężaru kostki brukowej bolały „korzeniowe stopy” 2) Bo zobaczyło siekierę i wyczuło zamiary pytającego. Pozdrawiam serdecznie
Leszek Baliński Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Beenie M, Dzięki za wizytę i komentarz. Co do odpowiedzi... Po pierwsze, drzewa nie maja w zwyczaju wdawać się w dyskusję (nie wierzysz? spróbuj jakieś zagadnąć;)). Po drugie, brak odpowiedzi często mówi więcej niż jakakolwiek odpowiedź (jest formą odpowiedzi). Kłaniam się nisko i Pozdrawiam Serdecznie
Beenie M Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Próbowałam - gadały ;)) pozdrawiam raz jeszcze
Piast Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Co gadały, Beenie??? “Drzewo, czy nie dobrze nam razem?” - Spytałem. ... Drzewo nie odpowiedziało... Jak jest dobrze, to po co słowa?? Pozdrawiam Piast
Beenie M Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szeptały ciszą ;))
Leszek Baliński Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Piast: Dzięki za wizytę i komentarz. Masz rację, jak jest dobrze, to słowa są niepotrzebne, ale milczenie może oznaczać również coś zgoła innego. Beenie M: Cieszę się, że potrafisz Tak słuchać. Pozdrawiam Serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi