PaulaCzar Opublikowano 6 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Szczęście w innych ludzi dłoni Skrępowane sznurem, nierozwiązywalny splot. Wokół szare ściany grozą wioną. Skrzydła wolności ostatni odbyły lot Zawiodły pod niebiosa W jasną, nieśmiertelną noc. Teraz wysokie mury nie do przebycia, Strzegą ich niepokój, gorycz, żal. Zza krat niewoli dusza wygląda życia. Tęsknymi oczyma spogląda w dal Pragnie się wyrwać- więzy zbyt silne. Zdusić wszelkie uczucia- nie w ludzkiej mocy. Dwie drogi ucieczki- każda zamknięta. Fałszywi szczęścia prorocy! Zadano kłam waszym przepowiedniom! Gdzie dni radosnego upojenia?! Gdzie świt w róż obleczony?! Milczycie... niczym pomniki z kamienia Wskażcie wyjście, kres połóżcie niewoli! Tak wiele obietnic złożyliście, Przywiedźcie więc do mnie człowieka z kluczem Jedno słowo, a potem cisza Nie będzie dwóch dróg, jedna zostanie, Która poprowadzi w nieznane. Zaryzykować dla wolności- tak! Dusza powoli zgaśnie, lecz na nowo powstanie...
Julian Ignacy Bezwenny Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 przeczytałem pierwsze wersy i dalsze sobe darowałem. tak więc nie ocenię.
Jego Alter Ego Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 jw myślę że na debiut lepszym miejscem jest warsztat pozdrawiam
Jego Alter Ego Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 o,to jednak nie debiut,ale i tak zapraszam do warsztatu,z jednym i z drugim,a najlepiej z trzecim,pisanie wymaga dużo pracy,jeszcze raz pozdrawiam
gabriel p. Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 za długie, nic nowego nie pokazuje, nie podoba mi się. pozdrawiam
Smok Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 ja przeczytałem pierwsze cztery wersy, dalej nie musze. warsztat.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, tak - póki co to będzie najlepsze rozwiązanie. Zapraszamy!:)
fr ashka Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 jw znam tylko pierwsze wersy pozdr, fr.ashka
Anna Maria K. Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 A ja bym proponowała oczyścić umysł i jeszcze raz spokojnie i opanowanie zacząć pisać od nowa, głęboko ważąc każde słowo. Przykro mi, ale z obecnej wersji i w warsztacie duzo uratować się nie da. pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi