kyo Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 nie chciała pocałować płótna platonicznym uśmiechem gasiła wszystkie nieudane próby – tu i teraz moździerzem dokonywał nieuniknionego aktu dokładnie mieszał krystaliczny pigment ciała - dystans oczu rozpływał się w oleju lnianym tworząc zapach kształt charakter łydki - lekki ukłon szyi obnażał jego nagość głębię uzyskiwał maczając pędzel w szkockiej - wolno sącząc jej ulotną doskonałość na pół-stopy był w niej - w umbrze wieczornego słońca dogaszał świece milczącego actum po woli w opanowaniu odszedł narzucając jedwabny welon werniksu jednał się - z niewypowiedzianym słowem
Vera_Ikon Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Tylko dlaczego o cierpieniu? Bo treść bynajmniej nie tak mi się jawiła :) Ale może mam za dobry humor :) Nie jest źle. Za to kolorowo. zgrabny opisik. Wrócę. pozdr weronika
Anna Maria K. Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 ja podtrzymuję zdanie z warsztatu, bardzo w moim guście, a i tak wyobrażam sobie Renoira, jak czytam... :) pzdr.
Espena_Sway Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 mnie się podoba, lubię tematykę sztuki, dziś malowałam więc temat wciąż świeży. po pierwszym czytaniu jest ok, ale wrócę jeszcze na dokładniejszą analizę zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
M._Krzywak Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Po pierwsze - nie znam się na malarstwie, po drugie jednak, o ile intuicja nie zawodzi - jest tutaj wpisane coś więcej, niż sam akt tworzenia obrazu, czyli stosunek - artysta (mężczyzna) - model (kobieta), po trzecie wreszcie - to już drugi znany wiersz Kyo, który uznaje za godny uwagi i z niecierpliwością czekam, co będzie dalej. Zdecydowane tak. Pozdrawiam.
kyo Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 weroniko dziekuje pieknie. o cierpieniu artysty z powodu niespelnienia, chyba fizycznego:P anno mario, dla ciebie moge stac sie nawet Renoirem, choc na jedna chwile:D Espena Sway, coz za ciekawy nick;) zapraszam i prosze o pytania:) panie M.Krzywak, znany wiersz Kyo? - ale skad, z forum czy warsztatu? wpisany w wiersz jest nie tylko akt, ale jest drugie dno - on i jego muzy, niespelniony artysta ktory pragnie fizycznego spelnienia, jest taki nagi gdy ona patrzy na niego i z lekka drwina posyla mu jedynie platoniczny usmiech:) dziekuje serdecznie i zapraszam:)
Espena_Sway Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po każdym czytaniu, podoba się bardziej więc jest dobrze. to tak jak z ambitną muzyką, w miarę jedzenia apetyt rośnie :) a skąd nik powstał, to jeśli chcesz mogę wytłumaczyć ale raczej na privie ;)
Espena_Sway Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj jeśli tak to nazywasz ;) od kuszenia jest Ewa, a ja nie mam tak na imię :P
kyo Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 ok:) ale jutro sie odezwe bo musze juz leciec:) Pozdrawiam i caluje:*
Espena_Sway Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. spoko, mnie też sen goni dobranoc i sweet dreams :P
Nechbet Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 podrywacz, a myslalam ze tylko ja :D ojj Jasiu, nieładnie, a wiersz bardzo dobry, ale to juz wiesz całuski :*:** :-(((
Rekomendowane odpowiedzi