piotr mały Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 uniesiony honorem nadstawiłem zadek dostająć w niego kopa na wszelki wypadek by czasem do głowy nie przyszło ponownie oddać wszystko ubogim i żyć sobie skromnie od tatusia bogacza,którego wielki majątek na cierpieniu ubogich miał swój początek powiem ci ojcze jakże dla mnie litościwy twe dobra skąd przyszły tam też wróciły, kopnij porządniej bo nie wiesz żeś bankrutem, zapraszam do klubu seniora - tam wydają zupę! ku chwale naszego rodu nie wiedząc-zasłużyłeś się Bogu
Beenie M Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Pomysł podoba mi się - synek ladaco sprawił, że sprawiedliwości stało się zadość. A przesłanie - na cudzej krzywdzie nie dorobisz się. Wiersz jednak niedopracowany pod kątem sylabizacji przez co traci rytm. Warto by włożyć trochę więcej pracy. pozdrawiam serdecznie
SkAzAnA zA dUmĘ Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Podoba mi się ten wiersz Jakoś miesza się w nim poczucie winy i znieczulica poczucie sprawiedliwości i jakiś malutki wyrzut sumienia... Być może nie mam racji, proszę mnie w takim wypadku poprawić Ale jakkolwiek czytam ten wiersz... pododa mi się:)
Ewa Rajska Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 owszem-rytm kuleje. dopieścić i będzie cacy(reszta już jest:) pozdrawiam majówkowo! ER
piotr mały Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 dzięki wszystkim za wizytę a z rytmem coś się zrobi!! pozdrawiam
Zorro_aster Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Mocny kawałek, jestem za stylem i pomysłem! Lubię tego typu tematykę i sposób przedstawienia. Tutaj duzy plus. Ale fakt, że rytm taki sobie. Tak czy inaczej - plusowo uzdrawiam. PS Czy podejrzenie inspiracji tekstami Metalliki jest właściwe? Jeśli nie, to powinny Ci przypaść do gustu Też mają słaby rytm:] ale i tematykę podobną.
Rekomendowane odpowiedzi