Sceptic Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 pan X chciałby pisać wiersze o rzeczach naprawdę ważnych (młodość miłość litwa orszulka ojczyzna) podobno ludzie urodzeni między 10 a 11.30 mają dwukrotnie większą skłonność do samobójstw (pan X nie pamięta o której się urodził - tak jest najzdrowiej) pan X niewiele wie o rzeczach naprawdę ważnych (zadowala się wierszami o panach X i innych błahostkach) podobno oddychanie powoduje śmierć im więcej zrobisz oddechów tym szybciej umrzesz to jakby taki limit żeby innym nie zabrakło powietrza (pan X opanował sztukę oddychania raz na minutę) pan X jest cenionym poetą (ludzie nie lubią wierszy o rzeczach naprawdę ważnych) podobno miłość jest jak powietrze (pan X nie lubi smaku powietrza) pan X nauczył się ignorować rzeczy naprawdę ważne
mikołaj chrobochek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 świetne jak dla mnie
kyo Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 swietny wiersz:) i pomysl wyborny. Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Sceptic - tak trzymac !!! Pozdrawiam.
Kasia_Szymańska Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie z tego powodu (że Herbert i że Pan Cogito) jestem na nie. I to dlatego, że lubię Herberta. Jak dla mnie ten wiersz to jakaś słabsza wersja jego utworów (czyt. po-drób-ka; podrób drobiowy, etc :P ) A widzę, że seria Iksińsko-Cogitowa się zapowiada. Może będzie lepiej, na razie nie trafia. Niestety. Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 eee.. tam.. bedzie że znowu sie czepiam nie wiadomo czego ale napisze tak: świetny tekst treściowo. za pana X nie plusuję, bo wyznaje teze ze trudniej na pomysl wpasc.... fajnie sie tak pisze.. lekko...;) pozdrawiam ukontentowana trescią jako tako. ps. miales wlasne pomysly i to lubilam.
Veronique Sijka Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 no proszę doczekałam się kontynuacji , jak miło, :) ja nie lubiłam Herberta - jestem na tak
Marian Koń Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w tych strofach brak konsekwencji jednak pan x powinien w nawiasach pozostać "wiersze o panach x" tu już się robi przesyt tych iksów jakby brakło pomysłu ogólnie sprytnie unikasz banału, miejscami popularnie acz oryginalnie a tu niestety samobój myśl jakby żywcem z 11 letniej głowy wyjęta niedojrzała, oklepana jak samochody sprowadzane z Niemiec razi mnie te powtarzanie pan x pan x panx z jednego dwóch można śmiało zrezynować bo i tak się o nim pamięta, wraz z tytułem "naprawdę ważnych" występuje 4 razy wiem ze to taki zabieg i z ważnymi i z iksami a mi się nie podoba jakby autorowi brakło słów i pomysłów. Ogólnie wiersz przypomniał mi zagadkę co to jest czrnobiałe czarnobiałebiałoczarneczarnobiałeczarnobiałe ( zakonnica spadająca ze schodów) na tak strofy o "urodzonych pomiędzy" i o "oddychaniu" reszta bez polotu na siłę niedopracowana upchana powtarzającymi się tekstami wiersz ma potencjał ale to dopiero pół pracy - pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 mnie się podoba, podtrzymuję zdanie warszatowe. swoją drogą fajny pomysł z serią pana x :) zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Bardzo ciekawe. Pana X na Prezydenta, tylko żeby nie blokował stron internetowych. Postuluję do Autora, żeby rozważył wprowadzenie do akcji pana Y. Pozdrawiam, Stefan.
Sceptic Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ja nie wiem, panie Stefanie, czy pan czyta w moich myślach czy też ma pan wzgląd do moich najtajniejszych notatek (o których nawet ja nic nie wiem), ale istotnie - mam zamiar wprowadzenia pana Y :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Myślę, że pańskie świetne IKSY wskazują IGREKA.
zak stanisława Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 filozoficzno przekorne podejście pana x do życia ma swoje plusy. pozdrawiam ciepło
Jaro Sław Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (Taka "filozofia" bez znajomości filozofii...... niestety......) Przekorne - ależ tak! :o) Generalnie do przyjęcia jako paszkwil na niektórych poetów współczesnych, nudzą, a wydaje im się, że wszystkie rozumy zjedli bo "czują"...... ;o)
pathe Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 albo panią Y;). bardzo na tak.
Rekomendowane odpowiedzi