Chanah Letkowska Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Dzis moge isc, nie musze patrzec Ty poprowadzisz mnie najpiekniej wszystkie wspomnienia w myslach zatrzesz, a najczerwienszy w duszy bol uczynisz w plomien najjasniejszy Ty podarujesz mi tesknote co w niecierpliwosc sie zamieni I kazdy kamien na mej drodze I kazdy krok wsrod tych kamieni przypomni milosc twoja do mnie raj moj i pieklo na tej ziemi.. Przepraszam, ale nie posiadam polskiej trzcionki, mam nadzieje, ze nie bedziei to problemem jesli chodzi o tresc wiersza.Chanah
Dariusz Sokołowski Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na początek postaraj się wykreślić naj ze słownika
Anna Maria K. Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdecydowanie za dużo "naj". Ujdzie jeszcze ten fragment o kamieniach. Co prawda bywały gorsze wiersze o miłości i ten nie jest najgorszy, ale myślę, że można lepiej i ciekawiej. Raj i piekło, ból, płomień, tęsknota...? "ale to już było"! Pomyśl, jak to udoskonalić. pzdr
Chanah Letkowska Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Dziekuje za komentarze. Wiem, ze popelnilam blad "trzcionki"/ niewybaczalne, ale bylam tak podniecona tym, ze wreszcie udalo mi sie przemoc i wyslac wiersz.. "Wierszyk" poprawilam, musze sie jeszcze z tym przespac, zanim zaprezentuje ponownie. Uwagi sa bardzo konstruktywne, przyjmuje z pokora. Pozdrawiam, Chanah
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 To ja na dobranoc powiem, że widzę tu potencjał i będę kibicował w przyszłości:) (a przede wszystkim będę kibicował próbom zdobycia polskiej czcionki;) Pzdr!
Wojciech Tadeusz Cybulski Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 "I kazdy kamien na mej drodze I kazdy krok wsrod tych kamieni" Świetny szczyt formy i treści pod koniec, świetnie :) Drobne błędy (wymienione), ładnie ogólnie :) Pozdrawiam, Wojciech
Ewa Fałdarek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten fragment jest całkiem nieźle napisany - melodyjnie (tylko to "i" na małe zamienić, bo jak małą zaczynasz - to konsekwentnie!) nie bardzo rozumiem,czemu na poczatku są takie krótkie wersy - przecież to rozerwana rytmika (!..?) "a najczerwienszy w duszy bol uczynisz w plomien najjasniejszy" a tu zabrakło pomysłu na treść i formę pasujacą do całosci? 9-ciozgłoskowiec by mógł być naprawdę ładny! moze cuś takiego: a duszy ból najokrutniejszy przemienisz w płomień najjaśniejszy hm.. naj'owanie zostaje, ale powiedzmy, że w tej konwencji wzniosłej się jakoś tam broni :) tak na pierwszy rzut oka mi sie nie spodobał, przyznaję, ale juz mi sie zaczyna podbać...
Chanah Letkowska Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Witam, uprzejmie dziekuje za komentarze. Ciesze sie, ze niektorzy z Was we mnie wierza. Pozdrawiam, Chanah.
Krzysztof Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Jestem zachwycony :). Trochę dopracować i będzie genialnie! Pozdrawiam.
Chanah Letkowska Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam Panie Krzysztofie, bardzo dziekuje za komentarz. Ciesze sie, ze przypadlo do gustu. Pozdrawiam, Chanah
Rekomendowane odpowiedzi