Magda Rosa Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 …dwóm moim kropelkom, które czasem zapominają, dlaczego znaczą tak wielekrople zwątpienia kropla - niezaprzeczalnie mokra sama nie ożywi usychającej nadziei nic poza tym że jest jak wiele innych w morzu serc listek niewielki niewiele warty chwila jego zieleni przeminęła dawno na drzewie życia ziarenko piasku na plaży podmywane falą bezsensu przesypywane z miejsca na miejsce przygniatane niechcianą stopą zdarzeń myślisz niepotrzebna kropla wyblakły listek ziarenko jakich wiele spróbuj napić się wody bez kropel usiąść w cieniu drzewa bez liści odpocząć na plaży bez piasku skoro małe na pozór nieważne znaczy tak wiele zatrzymaj się pomyśl jak wielkie w zwierciadle świata jest odbicie twoich nieprzeciętnych oczu
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 kropla - niezaprzeczalnie mokra sama nie ożywi usychającej nadziei nic poza tym że jest jak wiele innych w morzu serc listek niewielki niewiele warty chwila jego zieleni przeminęła dawno na drzewie życia ziarenko piasku na plaży podmywane falą bezsensu przesypywane z miejsca na miejsce przygniatane niechcianą stopą zdarzeń myślisz niepotrzebna kropla wyblakły listek ziarenko jakich wiele spróbuj napić się wody bez kropel usiąść w cieniu drzewa bez liści odpocząć na plaży bez piasku skoro małe na pozór nieważne znaczy tak wiele zatrzymaj się pomyśl jak wielkie w zwierciadle świata jest odbicie twoich nieprzeciętnych oczu Tak będzie całkiem nieźle. W oryginale wiersz wydaje się bardzo długi i przede wszystkim ta wersyfikacja jest dokonana błędnie. Wydaje mi się, że po moich przeróbkach wiersz się nadaje do działu P. Pozdrawiam, Gaspar.
Magda Rosa Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Bardzo dziękuję! Juz poprawiam. Co do działu P, to mogę spróbować to tam wrzucić, tylko nie jestem pewna, czy się nadaje. Ale może spróbuję... Jeszcze gdyby ktoś mógł podsunąc mi jakiś tytuł byłabym wdzięczna. Pozdrawiam MR
Jaro Sław Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Masz zmysł do konstrukcji.... są klamry, jest zwornik, i zbudowanie pewnej rzeczywistości, a potem rozszerzenie sensu... Tylko tak dalej.... A tak na marginesie z "fraszkowej" rury: " O paru kroplach Mokrych O ziarenkach piasku W morzu O kilku liściach Kiedyś całkiem żywych Niejeden - Doktorat napisał....." Pozdrawiam.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Tytuł, tytuł... może "Kopciuszek"? Albo "Na/W dłoni", "Schowane w dłoni"? Od biedy "Kiedy patrzę na nie", ale to chyba zbyt melodramatyczne:) Chciałbym jakoś pomóc, ale po prostu nie wiem. Pzdr!
Magda Rosa Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 O.k. Jeszcze to przemyślę. Może coś mi wpadnie do głowy. dzięki za pomoc! Jakby jeszcze cos komuś przyszło do głowy odnośnie wiersza lub tytułu, to czekam na komentarze. Pozdrawiam MR
Magda Rosa Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Wymysliłam tytuł. Może być? Pozdrawiam MR
Rekomendowane odpowiedzi