Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jak sukiennica plamiona smutkiem jest bladolica nad Nowogródkiem, kiedy o czasie władnego ducha wszystkim wraz zda się, że to dziewucha, która gdzieś, kiedyś żyła w tych stronach, a dziś – po śmierci – niedoszła żona, noc w noc wśród gwiazd wciąż – za narzeczonym - pędzi nim zgasną mroku korony patrz - w mglistej dali – na horyzoncie - zjawia się panicz jasnym miesiącem i w pstrych kolorach płynie w ukłonach, gdzie narzeczona – niedoszła żona - i tak bez przerwy gonią za sobą, jakby ta truchta miała być słoną zapłatą za wszech grzechy za życia których nie zatrze miara wyzbycia choć nikt już grzechów tych nie pamięta i wręcz z uśmiechu patrzy na pęta w jakie się wdała ta była para, jakżeby to i dal wyglądała bez sukiennicy plamionej smutkiem cnej bladolicy nad Nowogródkiem i bez panicza strojnego w słońce - niechaj wciąż gonią po horyzoncie.
anetzka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ech..już mi sie troszke znudził Nowogródek... Hmm.. wybacz ania
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anetzko - a byłaś tam ? jestem pewien że inaczej byś spojrzała - po raz pierwszy byłem tam 13 lat temu - potem jeszcze dwa razy - można rzec że moc z tego miejsca bije i wcale nie chodzi o tego WIELKIEGO WIESZCZA - na pewno zrozumiałabyś - tymczasem - wybacz jeśli nie wpadło to Ci do gustu - "nie każdy lubi to co inny lubi" pozdr. W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hej ! jest tam ktoś jeszcze ? może ktoś mógłby mi ... za ten wiersz będę wiedział przynajmniej że coś nie tak pozdrówko W_A_R dzięki Aniu - jutro postaram się skończyć z tymi tematami
Macy_Kiri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Hmmm... wiersz jest bardzo ładny... beznadziejne okreslenie... fajny? nie umiem opisywac wierszy, wybacz :)... może to nie jest mój typ (za duzo trudnych wyrazów :)) ale ogólnie mi sie bardzo podoba. Może kiedyś dojdę do takiej perfekcji? Życz mi tego! :) pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok Macy_Kri - dzięki za odzew - i dzięki za miły komentarz pozdr. W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi