Beenie M Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Wielkie zamieszanie dziś w podmiejskim parku, Wkrótce się rozpocznie kwiatowy festiwal. Organizatorka, jak każdego roku, zielonym dywanem już ziemię przykrywa. Włącza jupitery, sprawdza nagłośnienie, podwieszonym chmurom dodaje błękitu, ustala kolejność prezentacji wdzięków, by każdy z osobna swą barwą zachwycił. Na prowadzącego wybrała pierwiosnka, bo konferansjerka to jego profesja. W tym roku przebiśnieg pracy tej nie dostał, razem ze śnieżyczką gości gdzieś na kresach. Dumny z siebie narcyz przegląda się w lustrze, tulipan namiętnie przytula żonkila, w kącie tamaryszek zabawia forsycję, krokus za krokusem biegnie gdzieś co chwila. Wyniosła magnolia stoi z boku sama, migdałowiec smutno spogląda w jej stronę, ale nieprzystępna nie chce z nim rozmawiać, przecież z takim wzrostem nie pasuje do niej. Najbardziej wesoła jest grupa szafirków, razem z hiacyntami tworzą kolor tęczy. Tyle tu radości, figli i wybryków, od mocy zapachów, aż się w głowie kręci Warto się oderwać od zgiełku i spalin, zostawić zadania i do parku ruszyć, podarować oczom feerię kolorów, poczuć zapach wiosny, dać wytchnienie duszy
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 lubię takie wiersze, co opowiadają i zachwycają opisując świat wokół nas. Twój plakat imprezę wielką zapowiada opisem oddając kolory i akcję więc szybko na siebie dres lekki zakładam pobiegam po parku - patrząc na atrakcje pozdrawiam Jacek
Smok Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 troszku się zacina, takie wiersze zazwyczej pisze się z rytmem i rymem, wtedy mają swój urok. niestety mi nie podchodzi. pozdrawiam
Dariusz Sokołowski Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 zamiar średniówkowy jasny, w konwensji 6 na 6, śliczne asonanse, jasny zamysł z litera-natury czerpany żywcem, tylko ostanie sześć sylab treściowo mi dydonansuje (bo skoro zawrót, to czemu wytchnienie). zawsze można poprawić, pogłębić. czasamie się szarpie ale ze względu na akcentacje logiczne- trocha nie współgrają z akcentem zdaniowym, można pomerdać z szykiem i bedzie gitezz. za ogromny wkład pracy i śliczne pobrzęki na ogólnorocznym festiwalu urody kwiatowej jednoosobowe jury (czyli ja) palmę pierwszeństwa przyznać zdecydowało: Beenie M
zak stanisława Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 jakże pięknie witasz wiosnę,radośnie się robi przy serduchu i przyjemnie się czyta-"tulipan namiętnie przytula żonkila"- no, popatrz nawet wśród kwiatów są wybryki płciowe- he he pozdrawiam ciepło
Beenie M Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś niewątpliwie jednym z gości miłych parkowe aleje przyjmą Cię ochoczo organizatorzy ławki rozstawili byś po długim biegu pod bzami odpoczął dziękuję za wizytę i pozdrawiam serdecznie
Beenie M Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że czytałeś to w trakcie przerwy na reklamy. Może innym razem Ci podejdzie. pozdrawiam cieplutko
Beenie M Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za palmę dziękuję, uwagi przyjmuję z pokorą. A ten zawrót głowy od zapachów, kolorów i różnorodności, to mimo wszystko, moim zdaniem, raj dla duszy i stąd to wytchnienie. pozdrawiam wiosennie
Beenie M Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też tak myślałam pisząc, ale z tego względu, że bardzo lubię to zestawienie kwiatów, zostawiłam. A niech tam, w końcu jestem tolerancyjna. pozdrawiam słonecznie
Ewa Jaworowska Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś niewątpliwie jednym z gości miłych parkowe aleje przyjmą Cię ochoczo organizatorzy ławki rozstawili byś po długim biegu pod bzami odpoczął dziękuję za wizytę i pozdrawiam serdecznie Znajdzie się miejsce dla mnie. Imprezka w plenerze fajna sprawa. Wiersz świeży, przyjemny, radosny, wiosenny , takich mi teraz trzeba. Pozdro :)
Beenie M Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś niewątpliwie jednym z gości miłych parkowe aleje przyjmą Cię ochoczo organizatorzy ławki rozstawili byś po długim biegu pod bzami odpoczął dziękuję za wizytę i pozdrawiam serdecznie Znajdzie się miejsce dla mnie. Imprezka w plenerze fajna sprawa. Wiersz świeży, przyjemny, radosny, wiosenny , takich mi teraz trzeba. Pozdro :) miejsca w parku sporo, nie ma więc przeszkody byś i Ty ubranie sportowe przywdziała zapraszamy Ewo do wielkiej przygody nie ma nic lepszego dla duszy i ciała pozdrawiam wiosennie
Espena_Sway Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Beenie, piszesz zupełnie inaczej niż ja, jednak muszę przyznać, że ciekawie. kwiaty to mójznak rozpoznawczy w szkole na projektowaniu :P lekko, wiosennie pozdrawiam Espena Sway :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Oczywiście, że tak, Beenie:) Widzę, że dzieci-kwiaty znów w natarciu (ale twój festiwal przebija Woodstock pod każdym względem). Pzdr!:)
Beenie M Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Espeno, Twoje pisanie , to dla mnie górna półka, tym bardziej cieszy nawet najmniejszy pozytyw skierowany w moją stronę. Bardzo lubię kwiaty, a szczególnie wiosenne. Miło, że to Twój znak rozpoznawczy. pozdrawiam serdecznie
M._Krzywak Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Ja miałem kłopoty - jak podejśc do całej sytuacji lirycznej. Faktem jest, że poezja niejedno ma oblicze i czasem warto zatopic się w taki obraz. Szczególnie, że faktycznie, napisany jest w trudzie. Zatem plus zostawie, a pomarudze przy tych dwóch wersach: "Warto się oderwać od zgiełku i spalin, zostawić zadania i do parku ruszyć," może dlatego, ze pewien pan wysyła mnie prawie codziennie na spacer :) Pozdrawiam.
Beenie M Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że Cię widzę w festiwalowym miłym towarzystwie - miejsca ci u nas dostatek dziękuję za uśmiech, co z przyjemnością odwzajemniam :) pozdrawiam
Beenie M Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za plusa Michale (od Ciebie to dla mnie zaszczyt) i proszę o wyjaśnienie kwestii: "pewien pan wysyła mnie prawie codziennie na spacer" - o jakiego jegomościa chodzi, jeżeli można wiedzieć? pozdrawiam serdecznie
Piast Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znajdzie się miejsce dla mnie. Imprezka w plenerze fajna sprawa. Wiersz świeży, przyjemny, radosny, wiosenny , takich mi teraz trzeba. Pozdro :) miejsca w parku sporo, nie ma więc przeszkody byś i Ty ubranie sportowe przywdziała zapraszamy Ewo do wielkiej przygody nie ma nic lepszego dla duszy i ciała pozdrawiam wiosennie A ja!!! Przyniosę piwko, bo co jak co, ale zapach kwiatów i dobre towarzystwo, przy dobrej poezji to właśnie jest... rzekłbym, żeby nie zełgać...TO !!! Pozdrawiam miło bardzo Piast
Piast Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 No właśnie - o jakiego jegomościa chodzi???
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Konkurs? Fajnie (kolejna festiwalowa atrakcja:) Ja sądzę, że chodzi o psiaka! Jeżeli zgadłem, to dalej możemy strzelać - jakiej rasy? Pzdr:)))
Rekomendowane odpowiedzi