Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 @Berenika97 Jeśli wszyscy są na ty, no cóż jak mus to mus.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Oczywiście żartuje. Chętnie. A tak przy okazji to wszystko co napisałem miało miejsce. To moja wiadomość dla tej osoby. Moje pożegnanie w postaci ostatniego prezentu -  cukierka. Cukierek jest na gorzkie dni. Utwór kryje dużo więcej, ale to nie oczywiste. Korzystając z okazji chciałbym usłyszeć Twoje opinię o zdaniu:  ," To co Ci opowiem, Niech nie zmieni tego,  Co być może jest dla kogoś innego. Co być może trzymasz w sekrecie, Lub jawi się otwarcie, Z nadzieją, że ma w sercu oparcie."  Jak myślisz, o czym jest to zdanie?
    • @Berenika97   Przepiękny wiersz - a ja nadal nie wiem, która z nich ma rację. Od razu zaczęłam się zastanawiać, ile we mnie Marii? Bardzo trafiasz do mnie!
    • @Berenika97   Bardzo lubię tę opowieść o Luizie - świetnie, że jest kontynuacja :) Interesuje mnie ciąg dalszy. A tekst jest znakomity! :)
    • @Łukasz Jurczyk   Asymetryczne są tu uczucia (amulet vs. żart), asymetryczny jest status (żołnierz mocarstwa vs. kobieta ze stepu) i język. Mimo tej przepaści, udało Ci  się stworzyć scenę pełną empatii i poetyckiego piękna, w której to kobieta z podbitego ludu zachowuje największą emocjonalną godność i życiową mądrość. Przepiękny, romantyczny tekst!
    • @Łukasz Jurczyk  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ta fraza jest genialna! Świetnie oddaje zderzenie kultur. Napięcie aż wisi w powietrzu!  Świetne! :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...