Dejokat Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Gdzie spojrzysz, egoizm który żyć nie daje, Cokolwiek zrobisz, zazdrość budzi i nietolerancję. O! Kwiecie na bagnie samotny, powojem intryg oplątany, oszukiwany przez najbliższych, pocałunkami ssących twoje soki. Pozostaniesz tam, karmiąc sobą nieznane.
Eugen De Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Tytuł jest plagiatem tytułu filmu Almodovara "Oczy szeroko zamknięte"
pathe Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kurde, wyprzedziłeś mnie;)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Coś mi się też kojarzy z Kubrick'iem, jego ostatni film miał chyba podobny tytuł... Nie pamiętam. No, ale mili państwo - dla mnie np. zagarnięcie tytułu nie jest aż takim przewinieniem. Gdybym był bardziej oczytany, z pewnością mógłbym znaleźć tu dla was kilka przykładów różnych utworów, różnych autorów, lecz o tym samym tytule. Co do samego tekstu, to - wybacz Dejokacie - jest to dobra sentencja, ja przynajmniej swobodnie ją mogłem odczytać. Ale niestety to ledwie sentencja, brakuje błysku. Pozdrawiam!
Eugen De Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Tak to był ostatni film Kubricka!!! Pomyliłem z jaimś filmem Almodovara!
Dejokat Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Oczy szeroko zamknięte Gdzie spojrzysz, egoizm który żyć nie daje, Cokolwiek zrobisz, zazdrość budzi i nietolerancję. A Ty - Kwiat na bagnie samotny, powojem bliskich oplątany, pocałunkami ssących Twoje soki, oszukiwany, sobą karmiąc - pozostaniesz! Ps. Teraz lepiej? Brak temu polotu - wiem. Znam kogoś, pozostającego w takiej rodzinnej sytuacji. Nieprawdopodobne a jednak...
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Jak dla mnie lepiej. W ogóle mogę powtórzyć, że forma naprawdę przypadła mi do gustu - tzn. widać dużą łatwość w układaniu słów, tworzeniu nowego szyku zdań (bo mamy tu przecież dwa zdania). Boję się tylko, że bardziej doświadczeni koledzy i koleżanki szybko sklasyfikują to jako "banał" lub "nic nowego", etc. Ale mogę się mylić, jak wiele razy przedtem:) Jak dla mnie - plus, (uwierz mi, piszę bez cienia ironii) najbardziej by mi to pasowało do jakiegoś zbiorku przewrotnych aforyzmów. Tam by zabłysło. Pzdr! Acha, no i wiesz - jeśli chcesz coś zmienić w swoim wierszu, to pod nim, w prawym dolnym rogu masz opcję "Edytuj" (choć doceniam, że chciałeś nam ułatwić przeglądanie - bez ciągłego przesuwania ekranu z góry na dół:)
Rekomendowane odpowiedzi