Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 na plaży przyjemnie. ciśnienie wody miarowo podnosi oczekiwanie na sztorm miliardy drobinek piasku bezwstydnie tańczą sambę w rytm fal ręce jak kotwica zaczepiają skórę poszukiwania mulistego dna - zwyczajne kocham wystarczy rozchylone niebo. kometa pęka złotem by znowu opaść do morza
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 heh, żeby nie było. to wiersz napisany z myślą o konkursie miłość w wierszach /zresztą już umieszczony w linku/ pozdrawiam Espena :)
Nechbet Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ręce jak kotwica zaczepiają skórę poszukiwania mulistego dna - zwyczajne kocham wystarczy rozchylone niebo. kometa pęka złotem by znowu opadnąć do morza mnie się tylko to podoba, II pierwsze nie za bardzo ;-))) opadnąć czy opaść? zgłupiałam :))) serdeczności:*
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nachbet, dzięki za przerwanie ciszy :D dobrze, że coś się podoba, tym bardziej, że ostatnio miłosnych nie piszę - chyba że smutne. już sama nie wiem, co z tym opadaniem :> :P pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
M._Krzywak Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 na plaży tak przyjemnie. słona woda miarowo - bez słona podnosi ciśnienie w oczekiwaniu na sztorm - czyli buzrowa pora - nie koliduje to z "pzryjemnie" ? nie, w sumie to co kto lubi miliardy drobinek piasku tańczą sambę - ryzykowne zupełnie bezwstydnie w rytm naszych fal - skąd naszych ? ręce jak kotwica zaczepiają skórę poszukiwania - to musi bolec mulistego dna - zwyczajne kocham wystarczy rozchylone niebo. kometa pęka złotem by znowu opadnąć do morza - to jest ładny pejzaż Coś słabo dzisiaj :) To już lepiej osobiście nad tym mozrem sie kołysac, hehehe. Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale, wiem że słabiej, ale to wynik tego, że chciałam coś stworzyć na ten konkurs :] nie moja wina, że nie potrafię o miłości, jak nie jestem zakochana :/ pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Inryguje mnie ta kometa. Naprawdę piękny widok, już stoję na pomoście:) Co do zagadek językowych, to moim zdaniem "opaść", dla mnie dzięki takiej zmianie nawet lepiej się czyta. Pozdrawiam (a na plażę, nawet sztormową, trzeba będzie jeszcze troszkę poczekać...)
Wiktor G. Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A mnie się podoba. Na prawdę ładnie zbudowany świat. Tylko jedno mnie nie pokoi Espeno. Skąd to „naszych” w czwartym wersie? Jedynie ten moment trochę psuje mi ogólne wrażenie. Poza tym to super. Pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zostawiam swój śladzik, zeby nie upaść a nie upadnąć. !00%, że opaść. Wiersz inny - nie oceniam, bo skoro miał inne przeznaczenie? Pierwszy raz Cię widzę w dwuwierszu i dosyć dobrze wygląda...ok. Pozdrawiamy i jestrśmy z Tobą cały czas. EK
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A mnie się aż spodnie nieco ciasne porobiły od czytania tego wierszyka, pozdrawiam, Stefan.
Julia Zakochana Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 mi się podoba, choć nie powiem, że podoba się bardzo. ziarenka tańczące sambe są fajniutkie. Aha... odnośnie komentarza M. Krzywaka: "przyjemnie" nie musi kolidować z tamtym sztormem - ponieważ to oczekiwanie na sztorm :) więc jeszcze jest przyjemnie - póki go nie ma ;) heh pozdrawiam
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Oj Espeno, Espeno wysoko poleciałaś.... Taki chwyt psychologiczny zauważam, może troszku marketingowy, bo oprócz tego, że sam w sobie wiersz jest wpaniały, zabezpieczyłaś tematykę tzn. powszechnie wiadomo, że wszyscy chcą lata i plaży i morza i miłości wakacyjnej. Dla mnie na wielki +. Pozdrawiam
marcin krüger Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 wiersz bardzo piękny, aczkolwiek wiadomo, że woda w morzu jest słona. Co do przenośni słowa "kotwica" zdecydowanie nie zgadzam się z Krzywakiem. Końcówka fantastyczna. pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Bartoszu pod wierszem :) /chyba pierwszy raz/ cieszę się, że nie jest tak źle z tym tworkiem. byczki już poprawione, mam nadzieję, że jest lepiej. na plażę i to co na niej :P tak trzeba będzie poczekać znając moje szczęście :] pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze, dzięki za odwiedziny, naszych już nie ma, trochę pozmieniałam. pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo, dzięki za wszystko. przyznaję, że wiersz trochę eksperymentujący - tym bardziej, bo pisany zupełnie z fatnazji. inaczej się pisze, gdy o kim się myśli :P pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm, więc chyba nie jest taki zły :P dziękuję za komenta, pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Julio, dzięki za odwiedziny. wiem, że wiersz nie jest jakiś super, ale ciężko mi pisać o miłości :] odnośnie sztormu - można go rozumieć wieloznacznie, przecież taki pomiędzy dwojgiem ludzi jest przyjemny :P pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj wielkiego plusa się nie spodziewałam, a marketingu tutaj nie widzę :]. pozatym, to nieco się sugerowałam w treści takim starym gniotem, stąd tyle tu morza i plaży pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marcinie, witam po raz pierwszy :) cóż, trochę pozmieniałam, narazie pozostawiam w tej formie. zdaję sobie sprawę, że wierszyk ot taki, niezbyt ambitny, ale na konkursie może ma szansę ;) pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Rekomendowane odpowiedzi