M._Krzywak Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Nie dla ciebie zapewnienia z pasm mej zdrady kos* splątany nie ma wiatru nad tą rzeką poszedł w miasto ukochany pieśń słowicza dla miłości a kwietniowe świeci słońce ślicznie miałaś swoje sutki w moich palcach sztywniejące zatrzymana w pędzie stajesz jeszcze myślisz, że się zmieni cóż ci się tak marzy, głupia ileż orać w jednej ziemi ? płacze dziewczę nad ruczajem odszedł od niej ukochany ale nie masz co żałować został w brzuszku prezent mały… *W jęz. staropolskim "kos" oznaczał warkocz dziewczęcia...
Beenie M Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Może i przyjemny, ale dla dziewczęcia zakończenie niezbyt optymistyczne. Aż mi jej żal. Pozdrawiam wiosennie
M._Krzywak Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W końcu to perspektywa chłopczęcia, hehehehe... Ale tak ma zostac, wiosna idzie, uważajcie, uważajcie :) Dzięki i pozdrawiam.
Wiktor Desiczewski Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 od wiersza czuć wiosnę i ale też, że ktoś tu został zrobiony na szaro... to mi się podoba :D pzdr wiktor
Espena_Sway Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 ach Michale, przeczytałam wierszyk. bardzo dobry do <:d> podoba się lekki i przyjemny, choć zakończenie nieprzyjemne pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
kalina kowalska Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 słabizna treściowa, że o leksykalnej nie wspomnę dla mnie to nieprzyjemny erotyk dobry byłby na przyśpiewkę ludową, ale tu znowu za mało sprośny pozdr
Dariusz Sokołowski Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 o Zoście co kosy plotła nie w tę bajkę chciałbym wierzyć jak w podołek chłopów wwlokła gdzie le* nieruchana siedzi ___________________________ *ksyka
czarna Mala Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 hm...nie pasuje mi tu w tytule "przyjemny" bo wiersz jest nieprzyjemnie prawdziwy:) aczkolwiek z perspektywy faceta napewno jest przyjemny.. pozdrawiam cieplutko
M._Krzywak Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 P. Kalino - nawet nie mam zamiaru bronic treści, ale jaka jest, to widac na pierwszy rzut oka, a zarzut o leksykalnosc to chyba nie z tej działki - słownictwo jak słownictwo. A nawet sie rymuje. Darku - podobnie... i ogólne dzieki za wgląd i opinie. Pozdrawiam.
stanislawa zak Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 czasem , warto tak napisać, żeby było łatwo, miło i przyjemnie, a że dziecię z tego będzie? toż to przyjemność cała w tym wzgędzie. dzieci mało się rodzi, bo dzieci boją się młodzi. tulą do siebie swoje lenistwo, mówię wam, to jest dopiero wstyd- -z mojej strony to wszystko! Michale pozdrawiam serdecznie wiosną, bo w tobie- jak widać -się obudziła!
M._Krzywak Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A obudziła i będzie działac nawet jakby mnie na morfemy tutaj rozbierali :) Dzięki i pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ja tez pozdrawiam wiosennie, a z komentem ''podczepiam się'' pod Stasi słowa. Z lekkim sercem twierdzę - Stasia ma rację. Wiersz na wiosnę w sam raz. EK
Piast Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Świnia ten chłop był, że on tak to zrobił i cynik z niego nie lada... Takie jest moje zdanie i go nie zmienię!!! A jak na wiosnę od łez ruczaj wyleje...??? Pozdro smutne Piast
Smok Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i kobieta potrafi zajść za skórę, kto wie co z niej zacz za jedna była sztuka hehe
Julia Zakochana Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no a czemu dobrze? co ona takiego zrobiła :P - nie wiemy, z wiersza wynika, że nic niewinna a chłop jak chłop - chamidełko :P wiersz lekki - ale nie uważam go za przyjemny ;)
Waldemar Talar Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Może i świnia ten chłop ale uważac trzeba. Fajny wiersz pozdrawiam Waldemar
Smok Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 no chłop świnia to swoją drogą, jak mu nie pasowała kobita to mógł choć nie płodzić :)
M._Krzywak Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Czyżby postac męska Wam sie niepodobała ? Taki sympatyczny chłopak ? Ech, nic radości życia, nic (hehehehehehe) Dzięki i pozdrawiam.
Ewa Rajska Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 no, świnia, ale teraz ona będzie mieć śliczne dzieciątko, to jej smutki przejdą:) a co do warkocza- to nie była kosa? tzn. ja sie nie znam, ale moja babcia do dziś mówi kosa, nie kos:) fajnie poczuć wiosnę:) pozdrawiam serdecznie! ER
Rekomendowane odpowiedzi