ewa birk Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 popatrz - z tamtego okna lepiej widać kwiaty rododendronu błyszczą jak ametysty po deszczu krzew trzyma burzę w objęciach fioletowe iskry w jaskółczym puchu wspinam się na palcach chcę scałować ślady na drogach które odnalazły nasze języki
M._Krzywak Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Tym razem na nie. Uzasadnienie: popatrz z tamtego okna lepiej widać kwiaty rododendronu błyszczą jak ametysty po deszczu krzew trzyma burzę w objęciach fioletowe iskry w jaskółczym puchu wspinam się na palcach chcę scałować ślady na drogach które odnalazły nasze języki To powinno wystarczyc. Pozdrawiam.
ewa birk Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 dziękuję za komantarz do mojego erotyku szkoda, że na nie ... bo wiersz delikatny i ma miły klimat ... i nie rozumiem powtórzenia wiersza jako uzasadnienie... ? ))) co najlepsze ewa
M._Krzywak Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 bo jest to liryk jakich setki, nawet oparty na schematach, ktore pokutuja wszędzie -np. okno to już było tutaj w forum setki razy... ale pewnie znajdą się fani, ktorzy znajda tutaj lirycznośc, zatem az tak bardzo sie proszę nie przejmowac... Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Znalazłem się. Milutki (wierszyk). Ja jestem chyba niższego wzrostu.
ewa birk Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 M. Krzywak drogi, otóż czytam wiele wierszy i Bóg mi świadkiem nie widziałam takiego a to dziwne, bo skoro setki razy, to powinien mi się , że tak brzydko powiem " rzucić w oczy " ... no cóż... może przykład jaki? dla rzetelności chociażby... poczułam się bardzo nieswojo, choć naprawdę nie sądzę , żebym jakiś plagiat popełniła.... mimo to ))) co najlepsze ewa
ewa birk Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Znalazłem się. Milutki (wierszyk). Ja jestem chyba niższego wzrostu Stefan Rewiński ))) bardzo dziękuję za milutki komentarz ... co najlepsze ewa
Eugen De Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 popatrz - z tamtego okna lepiej widać kwiaty rododendronu błyszczą jak ametysty po deszczu krzew trzyma burzę w objęciach fioletowe iskry w jaskółczym puchu wspinam się na palcach chcę scałować ślady na drogach które odnalazły nasze języki Pani Ewo, moje podszepty wersyfikacji Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie posądzałem o plagiat - ale takie połączenie kwiatów i kamieni to chociazby Słowacki, samo całowanie to też nie nowum,burza to już od czasów naszych romantyków sie pałęta po tekstach a motyw okna - to już trzeba czytac użytkowników forum, bo nie chce mi się specjalnie szukac. no nie podoba mi sie i trudno... Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 nie podoba sie. nic nie zaskakuje. hej a przyzwoitosc wymaga debiutowac w P. baj
Jimmy_Jordan Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Ładny, potulny wierszyk, inny niż ostatnie, czyżby to znak, że w szufladzie pozycji zabrakło i coś pani szybciutko skleciła? Pozdrwiam
ewa birk Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Jimmy Jordan, mam tak wiele wierszy, że nic szybciutko nie sklecam ... ten dawny bardzo, ale mily - wydał mi się taki na weekend , jakby ... nie zawsze trzeba tak bardzo, bardzo ))) co najlepsze ewa Dariusz Sokołowski nie uważam tak, a nieładnie być tak niemiłym - zero to bardzo wyjątkowa cyfra... ))) co najlepsze ewa Kamila Nikuła a ja jestem czasem " nieprzyzwoita " . aha baj! ))) co najlepsze ewa M. Krzywak trudno, szat nie będę rawać ... ale miło, że u Słowackiego, bo go lubię ))) co najlepsze ewa Eugen De dzięki z całego serca ... to bardzo, bardzo stary wiersz ... miałam do niego sentyment ... ))) co najlepsze ewa
Rekomendowane odpowiedzi