Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Oj dolo moja, dolo...

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

to o Pani Dorocie mi się nie podobają. by Chuck Norris:)

Yaasio - a ty chcesz uczyc, co ma się komus podobac, a co nie ? Przerabiasz się na kolejnego zwiastuna nowej poezji ? to powodzenia.

panie Michale, po co te ataki? nie bawie się w żadnego zwiastuna i nikomu nie robie złośliwości. przekomarzałem się z le mal, ale nikt do nikogo nie miał pretensji - zakończyło się pozytywnym akcentem z obu stron ->:) i tyle. nie rozumiem pańskiego zachwania...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Yaasio - a ty chcesz uczyc, co ma się komus podobac, a co nie ? Przerabiasz się na kolejnego zwiastuna nowej poezji ? to powodzenia.

panie Michale, po co te ataki? nie bawie się w żadnego zwiastuna i nikomu nie robie złośliwości. przekomarzałem się z le mal, ale nikt do nikogo nie miał pretensji - zakończyło się pozytywnym akcentem z obu stron ->:) i tyle. nie rozumiem pańskiego zachwania...

a to jak zwykłe przekomarzajki, to nie ma sprawy. Bo juz byłem przekonany, że Le Mal została zaatakowana i rzuciłem sie w obronę.
Ech, ta wiosna :)

Oscar - dzięki za wizytę, jedno moje zastrzeżenie - "to gdzies daleko" było zamierzone -świadczy to o takiej prostocie peela, dochodzi to tego konwencja bajki - gdzies daleko - i dlatego ten obarz 3 strofy jest tak absurdalny, wręcz bez sensu.
To tyle w kwestii wytłumaczenia sie z tego pomysłu.
Pozdrawiam.

Krzywak! Cos Ty na końcu zrobił? Bylo fajnie, ale końcóweczka sie rozjechała. technicznie - nie wiem czemu - jakoś mi nie podeszła. Ma swój urok, ale jakoś takoś dziwnie. Niekompatybilne warsztatowo chyba, bo merytorycznie jak najbardziek :) Całość całkiem przyjemna w odbiorze.
pozdr
Weronika