Krzysztof Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Sześć tysięcy sześć grzechów i rozgrzeszeń Zmienia zwyczajny szlak Gdy z ust ustaje szerzyć się Ostatnie przegrzeszenie Więc Zaszyję szarą kieszeń myśli I zaduszę słowa i marzenia Stworzę nad szumiącą rzeką Sześćset sześć powieszeń Sześćset siedem cieni Wyżyję Zaduszony Inny Będę słyszał jak Szemrze stara Szeszupie Zagłuszona szepcącym szumem Sześdziesiąt szóstego wiersza A gdzieś tam Sztuka była zawsze pierwsza I ostatnia A tu ktoś jeszcze myśli I najstarszy z wystraszonych wyszukuje w skoroszycie Szprot, szmata, szok... Życie
Eugen De Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Sześć tysięcy sześć grzechów i rozgrzeszeń zmienia zwyczajny szlak. Z ust ustaje ------- chyba " zmienia" szerzyć się ostatnie przegrzeszenie,więc zaszyję szarą kieszeń myśli i zaduszę słowa I marzenia stworzę nad szumiącą rzeką sześćset sześć powieszeń, sześćset siedem cieni. Będę słyszał jak szemrze stara Szeszupie zagłuszona szepcącym szumem sześćdziesiąt szóstego wiersza ----sześćdziesiąt "ć" Sztuka była zawsze pierwsza i ostatnia A gdzieś tam ktoś jeszcze myśli, że najstarszy z wystraszonych wyszukuje w skoroszycie szprot, szmata, szok... Życie Wyżyję inny Niezobowiązująco podszeptuję wersyfikację.... i interpunkcję. Pozdrawiam.
stanislawa zak Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 myślę że wersyfikacja Krzysztofa jest bardziej czytelna, chociaż z treści nie bardzo pojmuję pozdrawiam.
Krzysztof Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Ja sam dokładnie nie wiem o co tu konkretnie chodzi, ale udaje się nawiązać niektóre myśli do tego tekstu. Próbowałem coś wydusić z dość nowej jak dla mnie formy. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi