Gosia Zamorska Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 pogrzeb ojca szara długa droga z parsolem w ręku
Waldemar Talar Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 przykro ale to nie jest haiku. Pozdrawiam Waldemar
Juliusz Wnorowski Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przykro mi, Uważam, że Gosia napisała haiku. Prawdopodobnie można zapisać je lepiej (np. wstawiając brakujące "a"), ale to już jest haiku, a nie gierki w 5-7-5 :-) Pozdrawiam, jul
Natalia Kniaziewicz Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Gosiu, mnie się. Chyba jedno z nielicznych tu haiku:) Pozdrawiam, Nata
Fanaberka Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przykro mi, Uważam, że Gosia napisała haiku. Prawdopodobnie można zapisać je lepiej (np. wstawiając brakujące "a"), ale to już jest haiku, a nie gierki w 5-7-5 :-) Pozdrawiam, jul Przykro mi, też sądzę, że to haiku. Poważyła bym się nawet na taką fanaberię: pogrzeb ojca szara długa droga z parsolem Pozdrawiam
Juliusz Wnorowski Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co to ten "parsol", bo się gubię. Pozdrawiam, jul
Jack.M Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybrałaś kamienistą drogę na tym forum, nie stosując się do reguł klasycznego haiku. Musisz liczyć się z nieprzyjaznymi komentarzami części "jurorów". grób przyjaciela -- dwa czarne parasole pod białym bzem Pozdrawiam Jacek.M
Gosia Zamorska Opublikowano 18 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Jul- dzięki za wsparcie, hehe. Jacku, szczerze mówiąc: no fajna ta wersja z bzami, ale to TWOJA wersja. MOJA brzmi inaczej. Można by długo mówić o zasadach haiku, ja radykalistką nie jestem. I już. Miłego.
Gosia Zamorska Opublikowano 18 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 PS. Natalia, właśnie czytałam Twoje teksty i każdy z nich rzeczywiście poczułam. Ktoś napisał kiedyś, że haiku opiera się na przywoływaniu doświadczeń. Każde z Twoich doświadczeń mam. Bywaj.
Rekomendowane odpowiedzi