Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Szanowni poeci i poetki: „Już wiosna kalendarzowa Niebawem przyjdzie prawdziwa I tylko patrzeć i tylko patrzeć Jak…………………” jak wyznamy naszym ukochanym paniom, panom żeby nie powiedzieć „ukochanej połówce” swoje uczucie. Proponuję rozpisać nowy konkurs na wiersz o miłości, lub wyznający miłość, tym razem, na poważnie. Używamy wszystkich słów (kocham, miłość…… itp.) w ilościach koniecznych i nie psujemy dobrego smaku. Piszemy tak, jak dla naszych ukochanych, może to, co chciałyby usłyszeć. Proponuję termin zamknięcia 3 maja 2006 – zastanie nas wiosna prawdziwa (ilość utworów dowolna). Jeśli można powołać jury minimum trzy osoby. Ja wykładam 100 zł na nagrodę. Jeśli ktoś coś dorzuci to będzie miło. Co wy na to? Czekam na opinie
stanislawa zak Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 wow, Jacku, ja też w pop - ie , jak Stefan!
Krzysztof Wysocki Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 trzy razy tak - popieram i szukam sponsora pozdrawiam
Ewa Rajska Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 to się nam wiosennie i słodko zrobi, nawet, gdyby wiosna zechciała przyjść dopiero na finał konkursu:) popieram!!
Roman Bezet Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku - to trzeba podkreślić wężykiem, żeby się Mistrz Jeremi nie musiał obracać, tam skąd zerka teraz ;) Żadnego kitschowania! A termin taki jakby pięcioletni - nie widać perspektywy (jako i Wiosny) - może jednak skrócić? pzdr. b
Chuck Norris Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Dość już wszyscy konkursów o niczym. 3 maja będzie 215 rocznica uchwalenia słynnej konstytucji. Może by jednak zrobić konkurs na wiersz najpiękniej upamiętniający to wydarzenia. Należy krzewić propaństwowe i propatriotyczne uczucia, a nie jakieś homo- lub heteroseksualne dyrdymały. PiS jest trendy.
Roman Bezet Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chuck - a załatwisz dofinansowanie na nagrodę z PiS-u (wygląda na to, że łatwo znajdziecie wspólnych dziadków ;P) dyg b PS. "już wszyscy" CO?! ;)
Bartosz_Cybula Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a 2 maja będzie któraś tam rocznica uchwalenia mojego przyjscia na świat, więc piszcie wiersze na moją cześć ;) Pozdrawiam
Chuck Norris Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a 2 maja będzie któraś tam rocznica uchwalenia mojego przyjscia na świat, więc piszcie wiersze na moją cześć ;) Pozdrawiam a 8 sierpnia będą krajowe zbiory cebuli
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Dziękuję za korektę, ale pisałem z pamięci (lenistwo tomik mam pod ręką). Wszystko do ustalenia terminy i skład jury (na razie jedno zgłoszenie). Proponuję tak długi termin, ponieważ: - wyniki dobrze byłoby ogłosić w wiosenny dzień taki, w którym powietrze ma zapach wiosny i wszystko się chce - wnioskując z czytanych opinii nie liczyłem na tak szybkie poparcie. Przywykliśmy raczej do kpiny z prostych uczuć. Ale wszystko do zmian czekam propozycji. Równolegle mogą odbywać się inne konkursy nie ma przeszkód. Zdaję sobie sprawę ze skromności nagród, ale jeśli partia wiodąca dofinansuje to życzę innym powodzenia. Czekam propozycji Jacek
Chuck Norris Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 to może zrobić konkurs bez nagród
Miłka Maj Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Jacku, ja tam mogę ciągle o miłości; zasponsoruj basen /byłam w niedzielę:)/ to wenę rozwinę; a poważnie-też na tak, pozdrawiam/V.
Bartosz_Cybula Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a 2 maja będzie któraś tam rocznica uchwalenia mojego przyjscia na świat, więc piszcie wiersze na moją cześć ;) Pozdrawiam a 8 sierpnia będą krajowe zbiory cebuli spierdalaj
Chuck Norris Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a 8 sierpnia będą krajowe zbiory cebuli spierdalaj brzydko się pan wyraża
Espena_Sway Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 dobry pomysł z tym konkursem, pamiętając ostatni i związane z nim emocje :D
jasiu zły Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No a potem konkurs na wiersz upamiętniający rozbiory :P
le_mal Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Nie ma nic złego w konkursach. Kto chce niech się bawi, przymusu nie ma.
Tali Maciej Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 ja również na tak a gdzie trza podsyłać utwory????? pozdrawiam
le_mal Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Prosimy o szczegóły:) Może coś innego zamiast setki! Bezeta pomysł na nagrodę był świetny.
Rekomendowane odpowiedzi