Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Śród gwarów afektu, Cichnący białogłowi, Wzrok piorunują. Gdy pierwsze skończy szydzić, Kiełkuje logika sroga. I zardzewiałe skrzypce, Biegną po kątach dudnić. Bo to rzecz Błogosławiona, Gdy mądrość - Przestaje głupotę lubić.
Loverman Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Powiem krótko: nie podoba mi się wcale. Jakiś, taki bez wyrazu i głebszego sensu.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Śród gwarów afektu, Cichnący białogłowi, Wzrok piorunują. bo tych wierszach skojarzył mi się obraz srogiego kogośtam, potem występuje słowo: sroga ...ale to tylko taka moja obserwacja, a poza tym faktem wiersz mi się podoba, przemyślany. Pozdrawiam, Kai Fist
Szary_wilk_Akela Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mysle,ze to pare przemieszanych ze soba slow bez zwiazku.Dla mnie absolutnie nieczytelne a zakonczenie z rymuszka po prostu infantylne.Pozdrawiam
Ewa_Wilkowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czuję jakąś staropolską izbę.Wiersz ma klimat. Ale usunęłabym trzecią strofę, bo dwie pierwsze i zakończenie - dają wszystko. Zardzewiałe skrzypce są dla mnie zgrzytem. Pozdr.cieplutko.
piotrbierzynski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 idealnie oddany temat, trochę póżno zauważyłem ten tekst,ale kilka słów muszę napisać: ostatnia strofa bardzo podobna tematycznie do pewnej fraszki(ale to komplement) nawiązując do wcześniejszych komentarzy to nie rozumiem pretensji o brak logiki,ależ jest ona bardzo dobrze widoczna białogłowi to idealni starcy(moja wersja); toteż zawsze triumfują,nawet szyderstwem lub ciszą jednoznaczną nie będę się dalej rozpisywał,a żą nie często jestem na forum dlatego trochę póżno komentarz(dodaję do ulubionych) pozdrawiam-piotr
Rekomendowane odpowiedzi