Krzysztof Wysocki Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 By miłość moc miała Wodę w wino zamieniać Czasu zabraknąć musi na spanie By miłość moc miała Wodę w wino zamieniać Uczmy się wzajem Dotykiem dłoni Wodę w wino zamieniać Czasu zabraknąć musi na spanie By świtu uchwycić moment Gdy sens miłości nadaje Czasu zabraknąć musi na spanie By miłość moc miała Wodę w wino zamieniać Czasu zabraknąć musi na spanie Myślom
M._Krzywak Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 cóż widzę - tonacja, prowadzenie tekstu - bardzo dobry poziom, a treśc, hm, w końcu Chrystus był/jest niepowtarzalny. Ale na tak. Pozdrawiam.
Krzysztof Wysocki Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 nie o Chrystusie tu chciałem lecz o ludziach ogólnie oni tez cuda działają ale odwołanie do Chrystusa jak najbardziej lecz nie o nim
Jimmy_Jordan Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Niby powtórzenia, a wiersz w arcydzieło obracają..... PZDR Jimmy Jordan
stanislawa zak Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 brzmi jak piosenka, śpiewnie pozdrawiam
Piast Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 To taka zabawa słowem... Ja nawet lubię tak ( Guillaume Apollinaire tak często robił i wielu innych poetów), bo to pokazuje jakiś wkład pracy w swoje napisane myśli. Wersy przeplatają się wzajemnie i jakby nie czytał, jakiś sens można uchwycić np.: wodę w wino zamieniać uczmy się wzajem by świtu uchwycić moment A ja bym powyrzucał duże litery... Pani Stasia ma rację -- śpiewnie brzmi... Pozdrawiam Piast
Krzysztof Wysocki Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 istotnie - słowna zabawa dzięki za komentarze pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi