stanislawa zak Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 z ugorów krzyk ziemi brzemiennej unosi się ponad domami zubożałymi bez ptactwa i trzody cierpi ludzkimi cierpieniami bociany parami nie krążą nie mają komu podrzucać dzieci młodzi z mojej wsi spokojnej bładzą za chlebem po świecie drzewa tylko tak samo przy drogach strącone gwiazdy w lampach się złocą słonecznikami domy malowane i maciejka pachnąca nocą zazulka czasem larum podnosi płosząc koty i baby w pierzynach wiatr popędza okiennice w oknach by nie spały przy dziewczynach dzień przymyka oczy lirycznie wędrują myśli w bury cień ciszy trzymając nadzieję za uszy nie pytam czy krzyk ziemi słyszy
stanislawa zak Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 wiem częstochowa ,i dlatego proszę jest ważny!!
Jerzy Rybak Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 tu nic nie zrobię. nie znam się na rymach.
Tomasz_Biela Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Szkoda że częstochowa bo będę się musiał jej pozbyć :/ ////////////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ oszalały krzyk brzemiennej ziemi z ugorów słychać ponad domami bez ptactwa i trzody bólem ludzi nabiera sił na wrzask bociany nie mają komu podrzucać dzieci młodzi z mojej wsi błądzą za chlebem po świecie drzewa jak strącone gwiazdy przy drogach obok lamp ubierają złote pragnienia domy malowane i maciejka pachnąca nocą zazulka czasem larum podnosi płosząc koty i baby w pierzynach wiatr czochra okiennice by nie spały przy dziewczynach dzień przymyka oczy lirycznie wędrują za płaszczem ciszy trzymając nadzieję nie pytam czy krzyku ziemi słucha ////////////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ tak to wygląda po mojemu miło było coś takiego przewracać po swojemu bywaj
stanislawa zak Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Tomku, nareszcie cię poznaję-dzięki,miłych snów!!
adam sosna Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Tak się składa, moim zdaniem, że co najlepsze w polskiej poezji jest albo z gniewu, albo z tęsknoty albo współgrają te dwa uczucia Rymy? co w nich złego? Mnie i tak bardzo pociąga treść i nastrój
stanislawa zak Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Adamie, dzięki ja też uwielbiam rymy, ale lubię również biały , i takie zderzenia dwóch wersji jest świetne, dzięki za wgląd/ miłej nocy!
Rekomendowane odpowiedzi