Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

mam to gdzieś,chcę to zrobie wieś.

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz ?
Prawda ma nad słowem zwierzchność
Zjechali mnie na każdym forum ,abym w wierszach nie klnął
Wkurwia mnie świat i ten lukrowany ład błaznów
Wiesz co?
Nazwali mnie buntownikiem z gimnazjum.
Hmm
Dziwne ? te ich wyssane sugestie
Uwierz że dla mnie nawed błedy w poezji są piękne
Oni chcą bym pisał ze słownikiem
Nie wiem jak można emocje przekładać na gramatykę?
Mówię im:" piszę o prawdzie ,często ze mną kiepsko
Odpowiadają wracaj do swoich fobii dziecko
I wiesz myśle że gdybym upuścił krew swą
Zjebali by mnie że to nie samobujstwo przez ó z kreską.

wiersz mi sie napisał:
ależ ty jesteś kurwa głupi
emocjonalnie to sobie można beknąć, mozna komuś ryj z emocji rozpierdolić
ale jeżeli emocje cchesz opisać słowami - to stosujesz sie do reguł tego pisania
chociażby po to żeby cie zrozumieli bez błedów
a jeśli masz problem z wrzuceniem tekstu po napisaniu do worda,
to chuj ci w dupę - tobie sie nie chce porpawic nam sie nie chce czytać

co do kurwa przeklenstw:
można napisać "bardzo cie kocham"
albo "bardzo cie kurwa kocham" - jeżeli "kurwa" nie zmienia znaczenia czy przesłania
jest niepotzrebna...
słowa służą do przekazywania treści - mam w dupie, że dla ciebie
kurwa jest przecinkiem - ja chce usłyszeć co masz do powiedzenia
jeśli przeklenstwa nie służą informacji są zbędne
a jeżli ich nadużywasz - mogą być wkurwiające, bo nikomu nie chce sie tylko kurwa i chuj bez przerwy czytać.. poza tym swiadczą o tym że inaczej mowic nie umiesz

ps. też uwazam że oburzanie sie na kazde przeklenstwo za samo jego pojawinie sie to hipokryzja - w ogóle ja jestem skrajny i uważam ze nie ma żadnej óznicy czy napisze kurwa czy kurtyzana - to kwestia umowna, ale jesli używasz przekleństw tylko po to zeby zakląć to to są braki językowe - albo nieumiejetnosc wyrazania emocji, albo 3 opcja zwykła infantylność (słowotok, tyle że jako blokers używasz kurw, tam gdzie nadwarzliwe blogowiczki piszą "miłosć")

pozdr

podstawowy błąd w rozumowaniu: w literaturze (a zatem w poezji również) słowo ma zwierzchność nad prawdą
czytelnik nie sięga po literaturę po to, by uzyskać prawdę, lecz by zapokoić potrzebę słowa
jeśli ktoś cię zjechał to nie za to, że w twoich tekstach są przekleństwa i nawet nie za to, że wpisujesz się w zgrany dość nurt opisujących swój bunt i brak akceptacji dla świata
zostałeś zjechany za to, że twoje teksty są kiepskie, żeby nie powiedzieć tragiczne i zamiast się rzucać lepiej byś wybrał jedną z dwóch możliwości: przestał pisać, albo wziął się do czytania i pogłębiania swojej wiedzy o języku, przekazie, komunikowaniu
można do znudzenia powtarzać e-poetom: skoro cię nie obchodzi cudza opinia i sam wiesz wszystko najlepiej, to po co publikujesz; skoro to, co piszesz nie spotkało się z entuzjazmem, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że faktycznie nie tworzysz dzieł sztuki
na koniec drobna uwaga osobista: świat nie jest przeciwko tobie — świat ma cię całkowicie w dupie, tak jak większość, poza nielicznymi jednostkami
każdy z tej większości posiada wokół siebie mniej lub bardziej skromny krąg ludzi, którzy nie do końca mają go w dupie i przez całe życie desperacko próbuje ten krąg poszerzać
pozdrawiam