Natalia Marczyńska Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Czarny potok myśli zalał powierzchnie serca jak stado kruków rozdziobał to co czyste były to myśli obce mi treścią lecz bliskie brzmieniem wytworzone w zakamarkach duszy zlepione z cienia i krzyku były szybkie jak oddech niemocy mówiły językiem drugiej strony duszy czerpały siłe z wrodzonej delikatności srebrnego obłoku który ukryty głeboko w ciele szepcze boleśnie, że się nie podda...
jagoda nossis Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 po pierwsze- nie wierzę w "drugą stronę duszy" - nawet w schzofrenii nie ma tak naprawdę tzw. rozdwojenia jażni (choć tak się powszechnie uważa), jest raczej zagubienie uczuć wyższych, defekt syntonii - tak samo jest z duszą- jest jedna, cała i jasna... chyba że ktoś ją zagubił; raczej bym to ujęła: "druga strona świadomości" po drugie - zbyt długie wersy- dla mnie przyciężkawe po trzecie - sam koncept jest ciekawy pozdrawiam;-)
M._Krzywak Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 wylewy takie sprawiają, że ma się ochotę wyłączyc komputer - bo jak uzasadnic, że to jest kiepski wiersz ? Szczególnie, że tych błędów - epitetów banalnych, nieudolnej wersyfikacji ( dwa razy "dusza"), z puentą fatalną jest cała masa. Ja na nie. Pozdrawiam.
Natalia Marczyńska Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 ja choruje na coś podobnego do schizofreni i wierz mi ze to sie tak odczuwa wlansie druga strone duszzy drugie ja jezeli chcesz nazywaj to swiadomoscia dla mnie to dusza
mikołaj chrobochek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 nie!!!! okropne! dwa razy myśli i duszy.to się ze sobą gryzie! i dlaczego czerpały siły z jasnego obłoku??nie podoba!
Rekomendowane odpowiedzi