Saskia_Lestat Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tańczące żarówki zasłaniają zdrowy rozsądek sztuczne promienie światła oślepiają mnie i zabierają drogę nie,to nie księżyc stoisz z rozmazanym makijażem w lustrze wyglądasz prześmiesznie nawet nie próbuj się do mnie zbliżać możesz tylko popatrzeć... a ja rozbiorę się przed tobą.ze wszystkich myśli nago ubiorę ciebie w iluzje.będziesz piekny bo iluzje zawsze są piękne potem przytulę się do twoich szklanych dłoni i zacznę się pieścic odbiciem.od-bić-iem nie będzie bolało [sub]Tekst był edytowany przez saskia_lestat dnia 08-12-2003 16:15.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez saskia_lestat dnia 08-12-2003 16:16.[/sub]
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oj, jaki niezgrabny start! Tutaj jest dział "wiersze", obok jest -> "proza". s.m.
BeZDoMnA_ŁzA Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tańczące żarówki zasłaniają zdrowy rozsądek sztuczności promieni świetlnych oślepiających zabierając drogę nie to nie księżyc stoi z rozmazanym makijażem w lustrze wyglądasz prześmiesznie nawet nie próbuj się zbliżać do mnie możesz tylko popatrzeć rozbiorę się przed tobą ze wszystkich myśli nago ubiorę ciebie w iluzję będziesz piękny potem przytulę szklane dłonie zacznę pieścić odbiciem od-bi-ciem nie będzie bolało... ...wybacz Saskia_Lestat..to... ...to jest dobre....spójrz... i nie gniewaj się na mnie... ..tak to widzę.... ..z poważaniem.... Łza...
Saskia_Lestat Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję za szczere komentarze.To się liczy.Jednak,zastanawiam się nad płynną definicją wiersza i jego budowy.Ogólnie.Jest taka?
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wypada, aby to była tzw. mowa wiązana. Reszta, to gusta. s.m.
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ps. ale to dyskusje już na PM, albo na forum. :-))) "Autorzy poezja.org proszą: Pisz odnośnie wiersza" :-)))
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Co racja to racja. Trudno nazwać to wierszem. No, ale "szybko" można go/to przekształcić w wiersz. Niekonicznie musi być podział na wersy, ale jednak jakieś zasady (o których już wspominałem wyżej) liczą się w poezji. :-)
Rekomendowane odpowiedzi