taliesin 2 Opublikowano 11 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 „Pasja nadaremna” Byt poprzedzony istnieniem Istnienie, które było bytem Byt złożył w ofierze człowieka Próbując stać się absolutem I stała się chwila od nowa Przypadki losu Nazwały siebie imieniem jedność Splatają się Łączą się i uwalniają Zakładnicy Próbujący zrzucić z siebie przeszłość Wpadają w swoje objęcia I umierają Codziennie patrząc sobie w oczy Upadamy I próbujemy zmienić swój los Klęczymy tam Gdzie deszcz pada równo Na dobrych i złych ludzi Zapominamy O dziecięcym uśmiechu Działamy bez nadziei Jedną ręką dając to Co odbieramy drugą Jesteśmy Jak projekcje cieni Gubimy swoje kształty Odnajdujemy je od nowa Stajemy się zerami Własnych czynów I chociaż Bóg istnieje Nic się nie zmienia.
Jan Nowacki-Snow Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 glupszej filozofii od egzystencjalizmu nie spotkalem - zyjesz po to by umrzec - alez odkrywcze, w tej sytuacji z dwojga ZLEGO staje po stronie humanizmu. cos ci nie za dobrze wyszedl wierszyk - Alberick Camus albo Satrtre? szatansko!
taliesin 2 Opublikowano 11 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za odwiedziny I chyba chodziło o coś głębszego... Dziękuję za opinię ;)
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Na początku wiele osób porusza problemy egzystencjalne. Ja też tak miałem :) ale potem minęło. Czytaj forum, pisz dużo nowych rzeczy to też minie. pozdrawiam /Arek
taliesin 2 Opublikowano 12 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. > Dziękuję za wszelkie uwagi. > Postaram się nad sobą popracować ;) > Mam jednak pewną uwagę i pozwolę sobie tutaj zacytować za Eugeniuszem Kłodą "Już same rozważania o sensie zycia są sensem" ;) > Egzystencjalizm. Co to jest? Tak szybciutko: > >kierunek filozoficzny o różnych odmianach, którego przedmiotem rozważań jest problematyka egzystencji jako szczególnego, właściwego wyłącznie człowiekowi sposobu istnienia. Dlatego też zastanawia mnie czy egzystencjalizm może być humanizmem? > Niemniej za wszelkie uwagi DZIĘKUJĘ ;) > Z Poważaniem
Rekomendowane odpowiedzi