Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 kiedyś zmuszę moje nogi do przeprosin podłoża które nie chce abym deptał poczuwając się do nie bycia podstawą zostaje lewitacja wśród porównań których nie możemy porównać bowiem są jednym ciałem jedną duszą reinkarnacji słowa w być może obelgę * dotrzymuj kroku ciekawostkom a zaczną za tobą iść czasami trudno zostać w miejscu leniwie o sądy nie znając przyczyn dom bez fundamentów może przenieść domowników tam gdzie nie ma rozsądnej podstawy do życia pod ziemią nie ma miejsca na żarty nic nie umiera na wieczność nic nie żyje wiecznie
Cassiel Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 w całości bardzo nieciekawe łamanie, robisz to schematycznie tnąc hipotaksę, a ja nie lubię takiej wersyfikacji. w warstwie znaczeniowej nie bogato, ale też nie tak źle, chociaż przede wszystkim zbyt przegadanie. natomiast końcówka, pomimo iż tak prosto i tak banalnie jest po prostu świetna, poważnie! dużo zyskuje wiersz, poprzez takie zwieńczenie ;) radzę pomajstrować we wprowadzeniu! pozdrówka :P
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no ja właśnie przyjąłem takie łamanie i trzymam się go dosyć długo i nie bardzo chcę zmieniać poza tym mam często (jak twierdzą inni) przegadane teksty czerpię tą energię jednak od poezji Ewy Sonnenberg, poza tym staram się pisać jak najmniej przegadanie według siebie oczywiście :) dzięki za wizytę bywaj
Cassiel Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 to czy chcesz je zmieniać, czy nie to tylko twoja sprawa i być może tylko twój problem, bo komentarz piszę tylko dla ciebie, a z tym w swojej kieszeni możesz zrobić co chcesz ;) ja jednak podtrzymuję swoje zdanie, że dużo byś zyskał, chociażby eksperymentując z wersyfikacją, bowiem 'nie chce mi się' to trochę złe podejście, nie uważasz? :P to już lepiej gdybyś się ze mną kłócił, że jest dobrze i już :PPP pozdrówka ;)
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no możliwe że złe bo rozleniwiam się co do jednego schematu enterowskiego :/ a co poza wersyfikacją która nie odpowiada Tobie i poza tym przegadaniem jest dobrze ? :P
Cassiel Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 -------------------------------------------------------- kiedyś zmuszę moje nogi do przeprosin w stosunku do podłoża które nie chce żebym deptał poczuwając się do samego nie bycia podstawą zostaje lewitacja wśród porównań których nie możemy porównać do siebie bowiem są jednym ciałem duszą reinkarnacji słowa w być może obelgę ale nie wycięte w co innego * dotrzymuj kroku ciekawostkom a zaczną za tobą iść czasami jest tak trudno ale zostać w miejscu bardzo leniwie o czymś sądzić gdy nie znamy przyczyny dom bez fundamentów może przenieść domowników tam gdzie nie ma odpowiedniej podstawy do życia pod ziemią nie ma miejsca na żarty nic nie umiera na wieczność nic nie żyje wiecznie ---------------------------------------------------------- tak podobało by mi się o wiele bardziej; pozwoliłem sobie tylko wyciąć dwa słowa, jednak to nie wszystko, myślę że warto jeszcze pogrzebać w słownictwie i ewentualnie dorzucić gdzieś maskę, jednak zależy co lubisz, ja zdecydowanie wolę dużo możliwości słowa ;) pozdrówka :P
stanislawa zak Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 puenta jest swietna, wiersz też trochę inny nisz wszystkie, do łamania po twojemu jestem przyzwyczajona, ale tutaj widze niewiele tego i wiersz zyskał( chyba)to tylko moje skromne! pozdar! Tomku!
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmmm za dłuuugie to to twoje :/ aż tak to nie experymentuję :P bywaj
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki he wiersz zyskał to znaczy że ... nie nie zmienię mojej starej wersyfy :) tak się pobawiłem tym tekstem i pewnie jeszcze będę sie bawił jak właściwie żadnym innym bywaj
Cassiel Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 hehe :PP nie może być za długi - jednak nic na siłę, Miron pisał jeszcze 'cieniej' :P wypatruj mojego kolejnego, tam będzie naprawdę długo ;) wkleję go specjalnie po to żeby pokazać ci jakie to otwiera perspektywy :P jeżeli chciałbyś znaleźć we współczesnej kto pisze 'długo' to polecam Barańczaka, Śliwkę, w poprzednich epokach prawie wszyscy pisali 'długo' . nie mam na myśli że pisanie zwięźle jest złe, ależ skąd, uważam że takowe też może być dobre :P polecam na przykład Grzebalskiego, Różewicza, ojoj można wymienić dziesiątki zarówno tych, jak i tych :P eksperymentowanie jest bardzo dobre, zgodnie z łacińskim przysłowiem 'non progredi est regredi'; i nie chce się tutaj wymądrzać, bo nie o to biega, ale akurat temu przysłowiu hołduję ;) pozdrawiam!
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Barańczaka poezje akurat nieco znam i raczej pisze zwięźle :P ale znowu nie tak krótko jak Różewicz :] no :] bywaj hee
Cassiel Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 jeżeli uważasz, że pisze zwięźle, to nie możesz powiedzieć, że to co napisałem powyżej jest 'długie' - weź na oko np. ostatnią 'Chirurgiczną' ;)
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobra dobra bo robi się zamęt ty uważasz tak ja tak i jest w sumie sprzeczny remis :P byyyyy yyy waj bay bay :P ps. twój mix jest zwięźle długi :P jednak za długi jak na moje entery poza tym ten tekst jest ciągle eksperymentem wiec stąd pozwalam sobie na takie wybuchy :P hie hie
Espena_Sway Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Bielaczku wiersz już kojarzę, treściowo podoba mi się. jak zwykle doczepię się wersyfikacji, która to podoba mi się bardziej w wersji Cassiel'a. co do puenty, nie zgadzam się w zupełności, bo podobno dusza żyje wiecznie - no coż ale peel może inaczej myśli :). pozdrawiam buziolami Łejeczka :*
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki dzięki koniec jest pewnego rodzaju paradoksem Łejeczko i tak trzeba i bardzo dobrze że się podoba w innym wydaniu oby więcej takich tekstów do których masz uprzedzenia bo już za dużo tych przychylnych komentarzy było :* bywaj
M._Krzywak Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Od wczoraj nie mogę sobie poradzic z tym tekstem. Coś w nim musi byc, co mi umyka... Musze jeszcze powalczyc... Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A myślałem, to tylko ja...
Tomasz_Biela Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie rozumiem za bardzo co masz na myśli może wyjaśnisz nieco ...
Rekomendowane odpowiedzi