Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 granatowa godzina budzi śpiącą ciszę, wkłada kapcie na zegar żeby chodził ciszej. lubi zapach maciejki z flakoników stłuczonych, szepty kładzie na usta nawet cieniom zmęczonym. ściele wszystkie łóżka poduszki układa, czasem chodzi po bajki z kołysanką przysiada. potem wiesza ciężarki na sennych powiekach ciepłem gładzi, całuje me ramiona po brzegach. * dlaczego nie ty? 13.11.2003. 1
Tali Maciej Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 ładne tylko pierwsza strofa uderza kiepskim rymem, a całość w twoim delikatnym stylu odemnie jak zawsze plusy
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Dziękuję Maciejku. No wiem, wiem... nic zmieniać niestety nie mogę, bo on już na kartkach papieru. Poza tym, to starsze dziecko, pozdrawiam i dziękuję :)
Espena_Sway Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Alicjo, bardzo przyjemny ten Twój wiersz, taki delikatny na dobranoc. plusuję Twój styl. jedynie w pierwszej zwrotce można by zamiast ciszy wprowadzić jakieś inne słowo pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Dzięki Espeno - Espenko, dobry Duszek z Ciebie :)
M._Krzywak Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Drobne uwagi: śpiąca cisza, czy to nie będzie pleonazm ? Może nie... aczkolwiek znaczenia przylegają do siebie. A reszta jak zwykle, jak ktos poczuje treśc, będzie miał lirykę, a kto nie, to trudno :) Duży plus. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Rytmujesz Alu, jak niespelniona Baba, ale ładnie, pluszuję, rozkosznie sobie.Co tam.
Waldemar Talar Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Dzięki za wiersz który pozwoli zapomniec o przykrości jaką mi ktoś próbował uczynic. Do następnego wiersza,pozdrawiam Waldek
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Stefciu, Ty zawsze wszystko wypaplasz :) Michaś - pewnie masz rację. Tak mi się nie wydarzyło jakoś. Dziękuję za plusik, pozdrawiam :)
Piotr Sanocki Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ja oczywiście "czepię się" tych nieszczęsnych rymów. Było dobrze, dopuki nie zaczęłaś rymować. W pierwszej strofie Rym na tym samym wyrazie? Broń Boże! "granatowa godzina budzi śpiącą ciszę, wkłada kapcie na zegar żeby chodził ciszej." - nie dość, że powtórzenie, to jeszcze w rymie... :/ "szepty na ustach" "cienie zmęczone" masło maślane... Brak pomysłu. Nie uciekaj się do łatwych zwrotów. Staraj się pisać oryginalnie, tak jak to robiłaś momentami: "granatowa godzina" "wkłada kapcie na zegar żeby chodził ciszej." "lubi zapach maciejki z flakoników stłuczonych," - ten fragment jest piękny. Dobrze obrazuje "otoczenie". Potem brzydkie zakończenie: "ciepłem gładzi, całuje me ramiona po brzegach. " - wiesz co to znaczy? Kłopoty. Zaimki osobowe - tego unikaj jak ognia piekielnego! ;) Pozdrawiam serdecznie
stanislawa zak Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 he he wyobrażam sobie ten zegar z kapciami baaardzo fajny pa!
Piotr Sanocki Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj! To metafora Stasiu ;)
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Dzięki za odwiedziny, Piotrze. Ten wiersz jest stareńki. Oczywiście, masz rację! Temu dziecku kręcą się kudełki nie w tę strone co trzeba, uszko ma jedno większe, oczka zezowate, ząbki krzywe... ale go kocham :) Mam jeszcze dziewięćset innych, może kiedyś, któryś z nich bardziej przypadnie Ci do gustu. Póki co czuję się zaszczycona Twoją wizytą :) Waldku, niezmiernie mi miło :) Stasieńko :)
Nata_Kruk Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Mnie nie razi ta śpiąca cisza.... miło się czytało Twój wiersz Alicjo...:) Ps. W zasadzie tez mogłabym się pod nim podpisac..:(...;-)..pozdrawiam i przepraszam za.. per Ty
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Natalio, nie przepraszaj, przeciez my wszyscy jakby z jednej rodziny. Razi mnie "pani" Również pozdrawiam i dziękuję :)
Nata_Kruk Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 :))..oj tak, to spora rodzinka.... tylko trzeba wiedzieć, gdzie stanąć..;-)).. bo odetną...:(... Ehh... trzeba jeszcze duuużo pracować..:)..miłego odpoczynku Alicjo..:)
Stefan_Rewiński Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Maltretujesz Piter tę Alę. Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Stefciu, Piotr ma rację!
Rekomendowane odpowiedzi