wianeka Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jak trudno osiągnąć ciszę wydawałoby się podstawę hałasu Jej rytm piękny stopień spokoju filiżanka na spodeczku z pragnienia ładu i harmonii doszukuję się ciszy jakim prawem już jestem blisko czuję jak we mnie bije jej niedźwięczny posmak nagle uświadamiam sobie że moje rozmyślanie blokuje jej rychłe narodziny Tęsknota bardzo wdała mi się lub we mnie wydaje się bo ciągle buduje inne niedoskonałe namiastki jej osoby lecz czym ona jest? szukałem odpowiedzi brakiem życia? brakiem dźwięku? spokojem? szukałem ich podstaw w narodzinach? w śmierci? w ruchu najlepiej zobaczyć przeciwieństwo by potem móc ujrzeć obiekt utęsknienia zmrużenia powieki chwili piękna ciszy? słucham Milesa Davisa i czuję się jak gdyby była we mnie cisza że jest i że jest jej brak piękne dopełnienie w braku słów odnaleźć krzyk ujrzeć światło bez żadnych „lamp” staję się dźwiękiem ulotny moment wlatuje i wylatuje z ucha do ucha i odwrotnie czym jest cisza brakiem dźwięku? głuchym słowem? niewystępowaniem hałaśliwych ludzi? jednoczę się z nią przeistaczam się w ten podmiot jakim w tym momencie ona włada połykam ja gryzę i wypluwam cisza nie zależy od dźwięku ona jest często spostrzegana przez zabieganych ludzi poprzez głupi brak mądrego hałasu Czym jest cisza? popłyń w siebie dotknij swojego serca palcem duszy zadrżyj i powiedz w „ciszy” słyszę ją znam moje oblicze jak w łonie matki gdy biło jej serce a ja byłem stwarzany
Tali Maciej Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 a ja przebolałem do końca uczcijmy to minutą ciszy nisko się kłaniam i pozdrawiam
jagoda nossis Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 wolę jak piszesz krótsze;-)...bo gdzieś tracę sens; no i parę zgrzytów też jest np."sobie że moje"- niepotrzebnie razem w wersie; pozdr
Rekomendowane odpowiedzi