Michał Kowalski Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 na wrotkach jak wędki kłusownika ścigam się za tobą ze wszelkich geometrycznie startów zgubiony bardziej niż listopadowe duchy bledszych nie ma sypię popiół w niecierpliwe uszy pokutuję niesłychane kłamstwa nie jesteś ściana ani dach jesteś geniusz tworzący bariery co kamień ze mnie rzeźbisz czekaniem dłutem tępym ciepłym nie krzyczysz nie prosisz odmawiasz upominkom a na ziemi tego roku tyle wrzosu na bukiety
indianeczka poetry:) Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Niezly,tylko czy nie powinno być "ścigam sie z Tobą", a nie "za Tobą"? No i fajne połączenie:) zastanawiam się co było inspiracją...?
Michał Kowalski Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 w tym właśnie rzecz, że 'za tobą' :) pozdrawiam :*
M._Krzywak Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Fachowa zabawa językiem, plus technika, np: nie jesteś ściana ani dach jesteś geniusz tworzący bariery co kamień ze mnie rzeźbisz czekaniem dłutem tępym ciepłym wystarczy przeczytac, treśc obracająca się wokół skojarzeń, czyli otwarta na wszelkie interpretacje, a to okraszone puentą wręcz powalającą. Zdecydowane tak. Pozdrawiam.
Regina Misztela Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ;) oj Michale Michale;DDD wiedziałam, że teraz będzie ciężko komentować, ale nic mi innego na język nie idzie jak właśnie radosny uśmiech i jest dobrze;) ale może jakieś detale a więc z tym popiołem z tym byciem bledszym to wszystko mi pieknie współgra, no końcówka trafna, nie powiem, ujmuję wszystko klamrowo,ale może mogłaby być ostrzejsza? ogólnie bardzo pozytywnie odebrałam ten wiersz, widać że walentynki nadchodzą, jest już w moich ulubionych:) p.s ja się chyba domyślam kto jest A:) Reginka
Miłka Maj Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 a na ziemi tego roku tyle wrzosu na bukiety troszkę mi Jasnorzewską-Pawlikowską przypomina ale lubię:) pozdrawiam plusowo/ V.
natalia Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 mnie też najdłużej wrzosy zostają w pamięci :) choć listopadowe duchy też nadają swoity ton
Michał Kowalski Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 eh, ależ przecie te bukiety to od gałczyńskiego... i to ważne dla wymowy wiersza odwołanie :) dziękuję za odwiedziny
Roman Bezet Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Chyba w trzeciej można inaczej zapisać to "ani" (wrócić wyżej z nim). Końcówka najgorsza - sorry, tania prowokacja. Stać Cię na więcej! ;P A masz! dyg b
Agnes Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 "(A lato było piękne tego roku ). I tak śpiewali: Ach, to nic, że tak bolały rany, bo jakże słodko teraz iść na te niebiańskie polany. A na ziemi tego roku było tyle wrzosu na bukiety ). I śpiew słyszano taki: - By słoneczny czas wyzyskać, będziemy grzać się w ciepłe dni na rajskich wrzosowiskach." fragmenty prawie z pamięci :) szkoda że na kolejne wrzosy trzeba poczekać do jesieni.... hm...a tak a propos wiersza, to może to nawiązanie do Gałczyńskiego jednak kursywą ? pozdr. (też A)
Rekomendowane odpowiedzi