Tomasz_Biela Opublikowano 29 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 zodiak nie chce mnie słuchać rzucając się na wściekłe okazy mimo wzroku spod byka nie jest silniejszy od hieny w organizmie czy też słabszy od padliny której gatunku nie można rozpoznać wracając niechętnie do obdukcji jest królem (chyba popielem) dla wielu drapieżców pasożytów „wyścig szczurów” którzy odgryzą swoje podium prawdy o mnie coraz mniej * uciekając według własnych zasad na lwim karku pysk obezwładniam z kłów nienawiści twierdząc z twarzą iż żaden poziom hierarchii nie jest na pierwszym miejscu pokus pożądań kodów kreskowych na skórze uczącej się życia w stadzie na wybiegu żadne zwycięstwo nie wyjdzie poza ogrodzenie czy jest obstawione biało-czerwoną taśmą drutem kolczastym na naszych ciałach obleczony siedmioma palcami Boga rzadko zauważamy rozjuszonego w każdym człowieku znak zodiaku to stygmat przebity na wylot widłami Stwórcy
Espena_Sway Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Bielaczku po kilkukrotnym przeczytaniu wiersza zrozumiałam jego sens. napisany w sposób nieco zawiły zawiera mądre przesłanie o głupocie ludzi wierzących w horoskopy, oraz przynależności do określonego stada. podoba się treść jak również prozowata forma + pozdrawiam Łejeczka :*
Ewa_Kos Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Podoba się forma i widzę,że się odnajdujesz,ale horoskopy lubię prawie wszyscy na starość tak mają. Z przyjemnością plusik (+) :) Pozdrawiam serdecznie. EK
Tomasz_Biela Opublikowano 29 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ehh dzięki Łejeczko za Twój czas poświęcony dla tego tekstu bywaj Bielaczek:*
Tomasz_Biela Opublikowano 29 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło ja lubię ale nabijać się z horoskopów to taki monumentalny dowcip nawet jeśli coś się ze mną zgadza bywaj
M._Krzywak Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 ciężki tekst, jak bym zmienic, to bym go troszeczkę poobcinał. Ale przeczytałem i doszedłem do wniosku, że ten prozaizm dobija treśc. A szkoda. Bo treśc niegłupia, oj, niegłupia... POzdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 29 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no dla jednych szkoda dla innych nie szkoda ;) dzięki za wpadke bywaj
Tomasz_Biela Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 nieco zmian jakby kogoś interesowało (jeszcze)
Rekomendowane odpowiedzi