Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97No nie przepraszaj, Bereniko, na litość...  Lecę na spacer. A wiesz co? Na moim balkonie mam piękny ogród z różowymi piwoniami. Super miejscówka na kawę, zmykam tymczasem, pa!
    • @Alicja_Wysocka   Zmieniłam, przepraszam za bezmyślność. :) 
    • Na Czystej, w Ministerstwie Książek Starych, powietrze pachniało kurzem i spokojem. Najpierw był tylko ślad — otwarta książka na dębowym blacie, zdania urwane w połowie — jak po nagłym wyjściu. Potem — ciężki brzęk, jak pszczoła uderzająca o szybę — weszła. Nie odezwała się ani słowem. Patrzyła tylko — jak dotykam kruchych stron. Wyjęłam wersy, cienkie jak skrawki bibuły. Kiedy podniosłam je pod światło, myślałam, że zobaczę blady atrament, ale prześwitywała przez nie przepaść — jasna, ostra, bez dna.  
    • @Berenika97 „E tam pięknymi... Bereniko, litości! Żaden komentarz nie jest śmieciem – nawet ten najbardziej krytyczny, bo przecież doskonale identyfikuje autora, a ja cenię zdanie każdego czytelnika. Bardzo Ci dziękuję za tak ciepłe słowa i to pilnowanie sylab! Serdeczności! :) Uśmiechniętego dnia, Duszko :)
    • @Poet Ka   Eliot pisał o kotach wzniosłe poematy, A nasz mistrz w kuwecie zakopuje straty. Wibrysy wieczności, wielka filozofia, Lecz gdy miska pusta - w domu katastrofa! Ulissesa kocur za parówką goni, Pluszu nam potrzeba, nim noc dogoni. Czczona bezgranicznie futrzana ta nacja... Miła Poetko - niezła ta wariacja!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...