stanislawa zak Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Oto jestem. Poeta byle jaki, co słów cedzi tylko połowę. Co łańcuchem logicznie biegnących myśli lukruje świat potworem metafor. Co w wyobraźni zaszywa chęć poznania budując sztuczną inteligencję z gorzkiej czekolady. Co burzy zakamarki świętości plując na miłość. Oto jestem- zmierzch przekwitły srebrnymi wierzbami. Przemienienia nie dokonały się. Noc wygwizdała wiatr 'przy igielnym uchu'. Zapłacz świecie nad bolesnością bycia w kratkę. Oto byłem. Nie wypatruj mnie w głębi podświadomości, w zamierzchu nowego dnia,w duszy karmionej spokojem. Kołataniem do pustej bramy nie obudzisz orszaków weselnych pieśni.
Espena_Sway Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Stasiu, bardzo mądrze i na temat napisałaś. oczywiście nie bez nutki ironii, plusisko pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Luthien_Alcarin Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 na najwiekszy plus sens wiersza: cenne uwagi:) Pozdrawiam Agata
kalina kowalska Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 dobry tylko za dużo w nim wzniosłości, jak na bylejakość poprawiłabym "chęci poznnia" na "chęć poznania" i coś z wersyfikacją mi nie leży, ale sama nie wiem co (w moich też ponoć nie leży;) "Buduje sztuczną inteligencję z gorzkiej czekolady" - o co tu chodzi? odjęłabym też "bolesną" od jesieni :) pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 kochani, sedecznie dziękuję za uwagi i spieszę wyjaśnić - kalinie, buduje sztuczną inteligencję z gorzkiej czekolady, - tzn, sztucznie się dokarmiamy ideałami bez pokrycia, słodzimy słówka zaprawione goryczą, bolesna jesień- tu mówię o sobie, bo -dobroć w kratkę, boli gdy uświadamiamy sobie ze koniec bliski( no ,może nie aż tak, ale jednak)boli ze nie umiemy sobie poradzić z życiem i dajemy z siebie tak mało. no, nie wiem, czy dobrze wyjaśniłam , chyba trochę zagmatwałam - jak to ja potrafię- dzięki za wnikliwość i chęci przeczytania. Ewuś, a ty co? uciekasz jak TOmek?chandra cię dopadła?przetrzymaj!!!będzie dobrze,
Tomasz_Biela Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 wszystko "bywa" że "musi" być zrozumiesz na swój sposób - i dobrze bywaj
stanislawa zak Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Tomku, rozumiem, pozdrawiam ciepło.
Ewa Rajska Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 cóż dodać? ja nie pod stół tylko pod ziemię się chowam:) pozdrawiam gorąco ER
M._Krzywak Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Dobry wiersz, tylko szkoda, że mam fatalny nastrój - ciągłe te ataki na tych nieszczęsnych wierszokletów :) Wrócę jutro...
Ewa_Kos Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Dzięki za ''otwarcie oczu''.Wiersz mi się bardzo podoba, duzo treści w słowach.Pozdrawiam jeszcze raz. EK
stanislawa zak Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 cholerka, czuje się teraz winna, ale nikogo nie miałam na myśli oprócz siebie,pozdrawiam ciepło
M._Krzywak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 no, ochłonąłem po wczorajszych potyczkach z krytykantem wszystkich osób piszących na tym forum i dziasiaj sobie przeczytałem z przyjemnością i spokojem ten dobry (powtarzam dobry) wiersz. Pozdrawiam.
stanislawa zak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 jakżem rada , że się nada, dzięki Michale!
zielen oczu Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 oto ja też jestem, znowu i juz mam zamiar nie znikać piknie stasiu piknie, jednak mi sie wydaje troche nazbyt dumne, ale to sie tylko wydaje, czyzby moj błąd? a moze ma być dumnie, bo to w sumie wiele by wyjaśniało? proszę o podpowiedź. pozdrawiam n.
stanislawa zak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 wiesz, może w podświadomości swojej ,chcąc przykryć kompleksy,też swoje, podniosłam głowę wysoko- na przekór? tak, to jest wyjaśnienie,pozdrawiam Cię!psycholoszko he he
Nechbet Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 cudownie sliczniutki wiersz:) pozdrawiam cieplutko:*
stanislawa zak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Nechbet- ja też cieplutko-cmok, pa!
Rekomendowane odpowiedzi