Villain Young Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Byl sobie czlowiek zwyczajny,prosty i zagubiony czasem-jak wielu Kroczyl przed siebie,gdzie oczy niosly blizniemu mowil:Moj Przyjacielu Nie umiem duzo o nim powiedziec swoje wiem tylko-kilka serc wzruszyl Przenikal pancerz w smutku i gniewie kopia usmiechu przeszkody kruszyl Byl sobie czlowiek-teraz go nie ma w galeziach klonu ptak sie kolysze Nam pozostawil trudny dylemat uwierzyc ludziom czy odejsc w cisze... (Villain) PS.Hm,chyba jednak wymaga paru poprawek(?)..szczegolnie druga strofa..Poczekam na razy :)) M.
Lady_Supay Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Miliony sekund temu, czyli bardzo dawno napisałam prosty(wydawało mi się, że nawet ładny;) wiersz o podobnej konwencji używając zbliżonych rymów i wiesz? Może nie na tym portalu, ale zostałam zjechana, jak bura suka. No, prawie. Poczytałam, popisałam, minęło kilka zim i chyba czegoś się nauczyłam. Nie powiem, że jest to wiersz z półki dzienników nastolatek, ale wierz mi - można pisać i prosto, i rymem, i lepiej. Pozdrawiam
Villain Young Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Lady mila:)-chyba pierwszy raz ktos trafil w sedno..Co wogole moim celem..Proste slowa w wierszu,rymowane..bez zadnych gornolotnych fraz..jakis wymyslanych na sile tematow typu ksztalt okienka w drzwiach wychodka:)..cieply i z odrobina uczucia..Nie poswiecam temu zbyt wiele czasu..nie mam wprawy..prosty czlowiek jestem,paluchy niezgrabne..dlonie spracowane,twarde..Nie do stukania po klawiaturze..Ale jak piszesz-moze to z czasem przyjdzie..z wiekiem..Tak,by rowniez nie byly dla naiwnych nastolatek:)..Dziekuje..M.
Rekomendowane odpowiedzi