Adam_Miks Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 O Izoldzie ani słowa w tym wierszu jakby jej nigdy nie było ani naręcza róż Ten wiersz taki bez skazy wieków gdy wchodzi kochanek niegodnych barw myśli O Izoldzie ani słowa w tym wierszu Ten wiersz taki bez skazy wieków Chodzi Tristan sobie między budkami bazarku Błoto ma na butach muzykę na uszach Chodzi Tristan sobie Sokół lata nad ruczjem W ruczaju kąpie się cień sokoła
Adam_Miks Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 1.Ta pustka między tytułem a tekstem nic nie znaczy, tak się zapiszało 2. Niektórzy ludzie mają za złe, że nazwałem swego bohatera Tristanem. Bedier w grobie się przewraca, mówili. Otóż piszałem tewn wiersz nie miałem zielonego pojecia o trj przejmujacej opowiesci. Wziąłem imię Tristana tak sobie.... 3. Ale nic nie chcę zmieniać Adam Miks
Indian_Summer Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a fajnie by bylo gdyby ta pustka cos znaczyla... taka pustka daje do myslenia...
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pustka a potem pustka Adam
Adam_Miks Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mógłbyś wyrażniej, panie Adamie Adam
Valium Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niektórzy bywają jakże tajemniczy w swojej pustce a potem pustce Komentarz Poety ( przez Wielkie P ) Normalnie dno
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przepraszam jeśli kogoś uraziłem - inaczej nie potrafię. Adam
Valium Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 to nie tak, na pewno Pan potrafi. Nie rozumiem czemu ogranicza się Pan do takich słów, skoro z pewnością sam chciałby Pan usłyszeć rzetelną krytykę swojego utworu. Jak można pracować nad wierszem, gdy nie wiadomo gdzie szukać błędów. No przecież od tego jest to forum, by dzielić się uwagami, a już Pan na pewno umiałby się trafnie wypowiedzieć. Po prostu nie rozumiem.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Do tego imienia mam straszny sentyment
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Sentyment? Obarczenie tym imieniem to jak wpisanie smutku w krwioobieg :( Nie rozumiem, przyznam, zasadności powtórzeń - sokoła i "refrenu" dwa razy rozbitego. No i kontrastu między ruczajem a muzyką na uszach. myślę, ze mógłby być z tego całkiem ładny obraz gdyby tak uporzadkować formę, bo tu akurat chaos (tak odbieram tę formę) przeszkadza w odbiorze. pozdrawiam m.
Rekomendowane odpowiedzi