joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dostałam od życia iskrę schwyciłam ją w dłonie schowałam głęboko głęboko rozpaliła się ogniem gorącym niespodziewanie gasnąc zostawiła garść spopielałego smutku i krwawiącą pustkę tam gdzie kiedyś było serce zamknęłam się głęboko w klatce milczenia za kratami łez bezskutecznie szukałam drzwi osaczona nie mogąc uciec próbowałam popiołem zasypać pustkę tam gdzie kiedyś było serce
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 łzy i klatka to raczej znane motywy, ale tylko tak zwracam uwagęrozpaliła się ogniem gorącym niespodziewanie gasnąc tu mi nie gra, trzy słowa: rozpalać - ogień - gorąco - za dużo na raz podobnego w jednym wersie. Pozdrawiam, Kai Fist
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I serce, i serce. Jeszcze mnie razi sformułowanie "schwyciłam" Pozdr.
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ... cała wielka metafora spalania z całym tym popiołem, gorącem, chłodem i w ogóle... przyznam, ze tyle razu sama o tym pisałam, że mnie zwyczajnie nie poruszył. Doceniam jednak prawdę w twoich słowach, Joasiu. Teraz kojarzy mi się z dziurą po WTC... pozdrawiam m.
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Napisałam go 15 lat temu... Dzięki za komentarze, pozdrawiam, j.
Rekomendowane odpowiedzi