Łukasz,_Tczew Opublikowano 5 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Ostatni, bez pary nosi grube okulary, ostatni bez pary w piłkę sam gra. Gdy nadejdą Święta, i huknie kolęda ostatniemu, bez pary zamigocze świat. Wyskoczą gwiazdeczki z połatanej teczki, mrok chwili rozświetlą, ciemny bezkres snu. I rozpoczną taniec, w chłopcu zakochane, ostatnim, bez pary wszędzie, lecz nie tu. Uśmiechnie się biurko, i księżyc nad chmurką, piecyk zawsze zimny, dzisiaj zacznie grzać. A myszy z krasnalami, jak księżne z książętami walca rozpoczną, noc go będzie grać. Opłatek bielutki w mig przegoni smutki, mróz- artysta na szybie kwiaty namaluje i chłopiec wesoły wyruszy do szkoły. Ostatni, bez pary, znowu żyć spróbuje.
Eugen De Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Oj, Łukasz, nie bądź taki Luca, co ci w głowie stuka............ Pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 nie wiem, co powiedzieć bo masz Ty, chłopie pomysły na pisanie oj, masz i ja to doceniam pozdrawiam
Łucja Kucińska Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Bardzo melodyjny, i chociaz smutno bo podmiot bez pary,to radość z kazdej małej rzeczy czyni go ciepłym - podoba mi się . Pozdrwiam.
M._Krzywak Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zrobie wyjątek bo wiersz jest ujmujący. Mimo tylu rzeczy, których nie lubię, coś w tym jest. Ja piszę oczywiście za siebie, ale tym razem przyłącze się do pochwał. Trudno, mając taką wrażliwośc poetycką - będe się musiał do niej dostosowac, bo chyba warto. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi